Cumhuriyet Halk Partisi, gençlere yönelik eğitimlerine ağırlık vermeye devam ediyor. Daha önce Gençlik Yaz Kamplarıyla, Türkiye’nin birçok ilinden gelen genç parti üyeleri ve gönüllülerinin katılımıyla 29 Haziran – 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Yamanlar Gençlik Merkezi’nde Akran eğitimleri gerçekleşmişti. 19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde ise Ankara'da yapılan eğitimde ilk kez toplu olarak genç eğitmenler yetiştirildi. Tamamı gönüllü olan gençler artık birebir eğitimci oldu. Okul eğitimleri Türkiye'nin dört bir yanında yapıldı. Ankara'da eğiticiler, Parti Okulundayken eş zamanlı olarak 4 ilde akran eğitimleri, Zonguldak, Adıyaman, Muğla ve Konya’da yapıldı. Ankara'da yapılan eğitime 22 ilden 30 yaş altı genç katıldı.

KILIÇDAROĞLU, GENÇLERE DERS VERDİ


19-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Parti Okulu eğitiminde, birçok eğitmen katılarak ders verirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da gençlerle buluştu. Kılıçdaroğlu, öğrencilere üstüne basa basa vurguladığı “Üretken bir Türkiye”, “Güçlü Sosyal Devlet” ve “Hukukun üstünlüğü” konularında bilgilendirme yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra parti okulunda, genel başkan baş danışmanı, parti okulu sorumlusu, Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı, Avukat Serpil Ejder, parti eğitmeni Tuba Canlı, Çağlar Akay, Aydın Yaşar, Parti meclis üyesi Yıldırım Kaya ve birçok eğitmen Genç Partililere dersler verdi.

KILIÇDAROĞLU, “BİZİM İÇİN GENÇLER ÇOK ÖNEMLİ”


Gençlere verdiği ders sonrası bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Eğitim son derce verili oldu. Bana çok güzel sorular sordu. Gençler bana ekonomiyi sordu, gençler bana dünyayı sordu. Yani kısacası gençler eskisi gibi değil. Bilinçli gençlerimiz var. Bu eğitimlerle bilgileri birbirleriyle tartışmaları çok önemli. Birbirileriyle yorum yapmaları çok önemli” dedi.

AYDINLI GENÇ ÖZTURLAR DA EĞİTİMLERE KATILDI


Aydınlı gençlerden Tuba Özturlar da CHP Parti Okuluna katılarak, gönüllülükten görevliye geçen kişilerden biri oldu. Aydın ve ilçelerinde birçok siyasi etkinlikte gönüllü olarak çalışan Özturlar, şimdi parti içinde eğitimlere katılarak görevli olmanın gurunu taşıyor.

GÖREV ALMAYA TABİİ TUTULUYORUZ


Öğrenciler parti içi eğitimleri, akran eğitimlerini aldıktan sonra proje yapmaları konusunda sorumluluk veriliyor. Memleketlere dönüldükten sonra projelerini yapan ve aktif katılım gösteren bireyler eğitici eğitimlerine çağırıldıktan sonra görev almaya tabii tutuluyor diye parti okulunun kısmi görevinden bahseden Tuba Özturlar kendisini etkileyen dersleri Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan ve genel başkan baş danışmanı Aytuğ Atıcı’dan aldığını dile getirdi. Özturlar, “Her birimiz seçilmiş eğitici adaylarıyız. Şimdi eğitmen olduk. Eğitim veren değerli hocalarımız anne-baba gibi bizlerle ilgilendiler. 2 gün tam katılımlı bir eğitimden geçtik ama hiç yorulmadık. Değerli hocalarımız oldukça güler yüzlü olmaları, sorduğumuz soruları hiç atlamadan anında cevap vermeleri, yani "Dev Çınar Yeni Filiz" sloganımızı bizlere yaşatmaları ayrıca onure etti. Özellikle Aytuğ hocadan bahsetmek istiyorum. Profesör Doktor, Parti okulumuzun sorumlusu, Mersin Milletvekili, Genel Başkanımızın Başdanışmanı. Birçok sıfatı var değerli Aytuğ hocamızın; ama bizim hocamız, abimiz, babamız yanımızda varlığını hep hissettik. Derslerimize girdi, birebir iletişim sağladı. O kadar samimi, anlayışlı, içten ki bir kez daha iyi ki Cumhuriyet Halk Partiliyim dedim” şeklinde konuştu.

İNTERAKTİF VE BAŞARILI BİR EĞİTİM OLDU


En önemli ders konusuna gelirsek, her birinin ayrı öneminden söz edebilirim diye konuşan Tuba Özturlar, “İletişim, Sosyal Demokrasi, Tüzük, Parti Programı, Tarih, Proje Yönetimi dersleri verildi. Bilmekle mükellef olduğumuz konular aslında. Profesyonel isimlerden dinleyince, konular daha iyi benimsendi. Şunu da söylemek istiyorum. Hocalarımız bizleri gruplara ayırıp, konular verdi. Konular ile ilgili tek tek araştırma yapıp, çalıştık. Daha sonra hocalarımızın karşısında çıkıp, sunumlar yaptık. Kısacası interaktif ve başarılı bir eğitim oldu” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu