Söke İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen törene İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, İYİ Parti belediye meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

"SİYASİ DENGELERİ ALTÜST ETTİK"  

Törende konuşan İl Başkanı Sarı, "İYİ Parti teşkilatları olarak kurduğumuz günden bu yana geçen 1,5 yıllık zaman içinde ülkemizin hızla değişen gündemine yetişme gayreti içerisindeyiz. Partimiz kurulduğu günden itibaren siyasi dengeleri altüst etmiş ve siyasette kilit bir noktaya gelmiştir. 24 Haziran 2018 seçimlerinde 1 milletvekili çıkaran Aydın İl Teşkilatımız, 31 Mart yerel seçimlerinde de 2 belediye başkanı, 12 büyükşehir meclis üyesi ve toplamda 54 ilçe belediye meclis üyesiyle Aydın siyasi arenasında önemli bir alan oluşturmuştur. Bu kapsamda Aydın'da üye katılım seferberliğini Söke ilçemizden başlatıyoruz. Diğer 16 ilçemizde de üye katılımları devam edecektir. Bu vesileyle başarılı çalışmalarından dolayı Söke İlçe Başkanımız sayın Çağlar Çelikez’e, yönetim kuruluna, tüm İYİ Parti mensuplarına ve tüm partimize gönül veren Sökeli hemşerilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.   

SORULAR YÖNELTTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptal edilmesine de işaret eden Sarı, "6 Mayıs 2019 tarihi, Türk siyasi tarihine kara bir leke olacak bir olaya şahitlik yapmıştır. Millet iradesi İstanbul’da yok sayılmış ve büyük baskılar altında YSK hukuki dayanaklardan yoksun siyasi bir karar vererek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmiştir. Bu olay tek parti rejiminin 1946 seçiminde yol açtığı büyük şaibeyi hatırlatmıştır bizlere. 6 Mayıs'a gelene kadar söylenenler demokrasi ve hukuk normlarından ne kadar uzaklaştığımızın da göstergesiydi. Milli iradeyi ağızlarından düşürmeyenler, İstanbul’da milli iradeyi tanımamışlardır. Şimdi sormak istiyorum, bu sandık kurulu başkanlarını YSK atamadı mı? Eğer tam kanunsuzluk varsa, bu kanunsuzluk ise, bu kanunsuzluk onların denetiminde gerçekleşmemiş midir? Bu kanunsuzluklara zamanında 2 Mart 2019'dan önce, hatta 24 Haziran 2018'de neden müdahale etmemişlerdir? Diğer illerde neden aynı gerekçelerle seçim iptali olmamıştır? Bu soruları arttırmak mümkün. Fakat ana temel soru şu. Türk milleti bütün bunları hak ediyor mu. Eğer cevap 'hayır' ise, 23 Haziran 2019 tarihinde bunları sandığa gömmek, İstanbul halkının bir demokrasi görevidir’’ diye konuştu. 
Konuşmaların ardından 34 kişiye parti rozetleri takıldı.