İYİ Parti, 3. Olağanüstü Kurultayı'nı Ankara'da gerçekleştirdi. Parti tüzüğünde değişikliklerin yapıldığı kurultaya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yönetimi ile Türkiye'nin dört bir yanından delegeler katıldı. Aydın'dan da kurultaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ilçe başkanları ve partililer ilgi gösterdi. Kurultayın tamamlanmasının ardından, açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Sarı, delegelerin fikirlerini özgürce ortaya koydukları demokratik bir ortamda tüzük kurultayını gerçekleştirdiklerini söyledi.

"KURULMA ZORUNLULUĞU YOK"

Kurultayda önemli tüzük değişikliklerine karar verildiğini belirten Sarı, bu değişikliklerden birisinin de kadın kolları olduğunu ifade etti. Yapılan tüzük değişikliği ile isteyen teşkilatın kadın kolları kurmasına imkan sağlandığını dile getiren Sarı, "Partimiz faaliyete geçtiğinde kadın kolları kurulmamıştı. Amaç ayrımcılık olmasını önlemek ve kadınların da erkeklerle birlikte yönetimlerde yer almasını sağlamaktı. Bu, ilk bakışta güzel görünüyor. Fakat Anadolu'nun birçok yerinde kadın kollarına duyulan ihtiyaç Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e iletilmiş. Bundan dolayı kadın kolları ile ilgili tüzük değişikliğine gidildi. Alınan kararla kadın kollarında serbestlik getirildi. Yani ihtiyacı olan teşkilat, kadın kolları kuracak. Kadın kollarının kurulma zorunluluğu kesinlikle yok" dedi.

TOPLANTILAR YAPILACAK

Teşkilat olarak kadın kollarıyla ilgili karar vermek için yönetim kurulu ve ilçe başkanları toplantıları yapacaklarını ifade eden Sarı, "Kadın kolları, partimiz için yeni bir olay. Bunu, yönetim kurulumuzda ve ilçe başkanlarımızla görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarda eğer talep olursa biz de kadın kolları kuracağız" diye konuştu.