Nazilli Adliyesi, engelli vatandaşların hizmetlere erişebilirliklerinin arttırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan 365 kriteri yerine getiren Aydın’da ki ilk devlet kurumu oldu. Bir buçuk yıldır yapılan çalışmalar ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 365 kriterini yerine getiren Nazilli Adliye Sarayı’na, törenle 'Erşilebilirlik Belgesi' verildi. 
  Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından belge, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönartaş’a takdim edildi. Törene, Vali Köşger ve Başsavcı Dönertaş'ın yanı sıra, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Selahattin Acara, Nazilli Ticaret Odası (NTO) Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Bedensel Engelliler Derneği (NEBED) Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt, Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği ( NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı, Nazilli Baro Temsilcisi Emel Şahin, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ENGELLİ ÇALIŞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Adliye Sarayı'nda işe başlayan görme engelli Sercan Erişgen, teşekkür konuşması yaptı. Nazilli Adliye Sarayı’nın erişebilirlik anlamında hiç eksiğinin kalmadığını ifade eden Erişgen, emeği geçenlere teşekkür etti.

166 KURUM İNCELENDİ  

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ise, “2018 yılı planları içerisinde 80 tane kurum kuruluş ve özel kurumlar da dahil olmak üzere fabrikalar, hastaneler ve kamu kurum kuruluşları olmak üzere planlarımıza dahil ettik. Aydın’da bu ana kadar 166 kurum incelenmiş ve eksiklikleri bildirilmiştir. Erişebilir bir kent olmak, medeniyetin göstergelerinden bir tanesidir” dedi.

“KAZA YAPTIĞIMDA ENGELLİLERİ ANLADIM”

Nazilli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Dönartaş, Adalet Bakanlığı’nın talimatının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hemen çalışmalara başladıklarını belirterek, “Çalışmalar kapsamında bahçe zemini düzenlenmiş, hissedilebilir yollar yapılmış ve korunaklı rampalar oluşturulmuştur. İki adet engelli otoparkı yapılmıştır. Görme engelliler için tüm binaya Braille Alfabesi'yle yönlendir panoları konulmuştur. Geçirdiğim trafik kazası nedeniyle 4 ay koltuk değneğiyle yaşadım, bu sayede engellilerin yaşadığı zorlukları empati yapma fırsatı buldum. O dönemde çalıştığım adliyede dahi fiziki birçok engelle karşılaştım. Bu nedenledir ki yaklaşık 16 yıldan bu yana gerek Cumhuriyet Savcısı, gerek Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığım adliyelerde imkanlarımız dahilinde yapma fırsatı bulduğum fiziki düzenlemelerden hiçbiri beni bugünkü kadar onurlandırmamış ve gururlandırmamıştır” diye konuştu.

“ADALET HER ŞEYİN TEMELİDİR”

Törende son olarak konuşma yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise şunları söyledi: “Engelliler açısından 365 kriteri gerçekleştirerek her noktasına erişilebilirliği belgelendirmiş oluyor. Bu çok önemli bir olay. Adliyeye yakışan da, adalet müessesine yakışan da budur. Adalet sadece mülkün temeli değil, her şeyin temelidir. Adalet hepimize lazım. Sadece sağlam olanlara değil, bir şekilde kaderin cilvesi olarak engelli olan vatandaşlarımıza da adalet lazım. Onların da adaletin her noktasına da erişebilmesi lazım. Bu anlamda çok önemli bir iş gerçekleştirilmiş. Bu açıdan emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” 
  Törenin ardından Vali Köşger, Başsavcı Dönertaş ile protokol üyeleri, Adliye Sarayı'nda engelliler için yapılan erişebilirlik noktalarını gezerek bilgi aldı.

Haber Videosu