Dernek Başkan Yardımcısı Arzu Akar ve Genel Sekreter Menderes Payze Aydın, Çıldır Havalimanı'nın ulaşıma açılmasının gerekliliği hakkında bilgilendirme yaptı. 
  Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "1 milyon 53 bin 506 nüfusa sahip Aydın’ı, her yıl ortalama yerli ve yabancı 5 milyon 500 bin turist ziyaret etmektedir. İlimiz, Kuşadası, Didim gibi yüksek turizm potansiyeline sahip sahil ilçeleri ile Antik çağın Afrodisias, Milet, Alinda, Didyma, Nysa, Priene, Magnesia gibi önde gelen kentlerine ve pek çok doğal güzelliklere, alternatif turizm merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır. Diğer yandan bir eğitim kenti olan Aydın ve ilçelerinde yaklaşık 50 bin yükseköğretim öğrencisi öğrenim görmektedir. Aydın aynı zamanda tarım ve hayvancılık, orta ölçekli sanayi üretimi, ithalat ve ihracata yönelik ticari faaliyetlerin de yoğun sürdürüldüğü bir il özelliği taşımaktadır. Aydın sosyolojik açıdan da dışarıya hem göç veren, hem de göç alan bir il olması dolayısıyla yüksek oranda seyahat hareketliliği yaşanan bir ildir” ifadeleri kullanıldı.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Açıklamada ayrıca, “Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin üyeleri Aydın ile hala sıkı bağlara sahip olup sıklıkla Aydın’a seyahat etmekte, sadece Ankara’da 3 bine yakın Aydınlı ve binin üzerinde üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Yaklaşık 600 kilometre olan Aydın-Ankara arası, otobüs ile ortalama 9 saat, özel araç ile 7 saat sürmektedir. İlimizin aktif olarak kullandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Didim ilçemize 155 kilometre, Kuşadası ilçemize 100 kilometre, güneyde yer alan Karpuzlu ilçemize 173 kilometre, doğuda yer alan ilçesi Buharkent’e 194 kilometre uzaklıktadır” denilerek ulaşımda yaşanan sıkıntıya dikkat çekildi.   
  Dernek temsilcileri, gurbette yaşayan Aydınlılar olarak memlekete daha kolay ulaşım imkanı sağlanmasını beklediklerini dile getirdi. Temsilciler, Çıldır Havalimanı'nın faaliyete geçmesini, Aydın’a yolu düşen her Türk vatandaşının ve her dünya ferdinin ulaşım özgürlüğü meselesi olarak gördüklerini sözlerine eklediler.