Yürüyüşe CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da katılırken, yürüyüş sonrasında mini bir konser düzenlendi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Didim İlçe Kadın Kolları tarafından yürüyüş düzenlendi. İlçe binası önünde toplanan yüzlerce kadın ellerinde döviz, afiş ve pankartlar taşıdı. Bazı kadınlar ise iş kollarına göre kıyafetler giyerek yürüyüşe anlam kattı. Yürüyüşe CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan Adayı A. Deniz Atabay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İYİ Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Lale Budaklı, İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil ile yüzlerce kadın katıldı.

HÜKÜMETİN POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİLER

Atatürk Bulvarı üzerinden devam eden yürüyüş Kent Meydanı’nda sona erdi. Kent Meydanı’nda sahneye ilk çıkan İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, bu günün kadına ve emeğe adanmış bir gün olduğunu ifade etti. Çakmakgil, 8 Mart’ın kadınların her türlü ayrımcılığa, şiddete ve eşitsizliğe baş kaldırdığı gün olduğunu söyledi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile İYİ Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Lale Budaklı ise birlikte sahneye çıkarak yaptıkları konuşmalarında kadınların yaşadıkları sorunlara dikkat çekip, hükümetin kadınlara yönelik politikalarını eleştirdi.

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ”

Didim Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan Adayı A. Deniz Atabay da konuşmasında, Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılınca ülkenin başına kötü işler geldiğini belirtti. Atabay, elinde zeytin fidanı ile jeotermale tepki gösterenlerin eyleminde yer alan fotoğrafı bulunan bir kadını sahneye davet ederek, “Bu fotoğrafı gördünüz mü? Ulu Önder Atatürk döneminde böyle bir fotoğraf asla olmaz. Onun gösterdiği yoldan ayrılırken bu olur. Biz onun yolundan ayrılmadan kadınlarımızın yanındayız. Sizler gösterdiğiniz bu medeni cesaret ile tabuları kaldırdınız ve biz sizin yanınıza daha güçlü geleceğiz” dedi.

YAŞADIKLARI ZORLUKLARI ANLATTILAR

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise konuşmasında küçük yaşlarda babasını kaybettiğini ve annesin kendisiyle birlikte 6 kardeşini okuttuğunu belirterek, annenin ve kadının kendi yaşamındaki yerinin ayrı olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından farklı meslek gruplarını temsil eden kadınlar sahnede yaşadıkları zorlukları anlatan bir tiyatral gösteri sundu. Ardından ise Grup Eflatun ve şarkıcı Özlem günün anlamına ilişkin şarkıları kadınlarla birlikte söyledi.