10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir araya geldiği gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Köşger, “Karacasu’da 2 vatandaşımız bu hizmeti alması neticesinde olduğu iddia edilen bir şekilde felç oldu. AYBA’nın yetkili olmayan personellerinin enjeksiyonu sonucu zarar gördüğünü iddia eden 2 vatandaş var. Belediyenin evde sağlık hizmeti verdiğine dair hem belediye internet sitesinde bunu görsellerle destekleyerek ilan etti. Belediyeye bu görselleri göndererek bu hizmeti ya ruhsatlandırmasını, ya da derhal durdurmasını söyledik. Belediyeye sen yasak bir iş yapıyorsun bitir demedik. Yasaya uygun hale getirilip sürdürülebilme imkanı var” diye konuştu.

“ÖNLERİNDE BİR MANİ YOK”

“Son sözü söylüyorum” diyen Vali Köşger, şunları kaydetti:  “Başka bir eksiği yoksa belediyeye ruhsat veririz. Bu konuda siyasi manipülasyon işlerini beceremiyoruz. Biz işin doğrusu neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Şu anda sağlık hizmetlerine devam etmelerinin önünde bir engel kalmadığını düşünüyorum. Bu şekilde devam ettirebilecekler. Önlerinde bir mani yok. Denetimlere devam edeceğiz. Kaygımız vatandaşların standarda uygun hizmet almasıdır. Teknik sıkıntı var, o giderildiğinde belediyeye ruhsat vereceğiz.” 

DOSYA İNCELENİYOR 

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ise AYBA’ya ruhsat almak için Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Ocak’ta müracaatının olduğunu belirterek, “5 gün önce yeni dosya ile müracaat ettiler. İnceleme başladı. Şu an personel eksiği yok. 15 gün sürüyor ruhsatlandırma işlemi. Dosya inceleniyor. Eksik çıkmazsa belediyeyi ruhsatlandıracağız” ifadelerini kullandı.