İlk kez iki gün üzerinden düzenlenecek müsabakalarda yarın büyük çoğunluğu Aydın'dan olmak üzere 144 deve güreşecek. Şampiyonluk müsabakalarının gerçekleştirileceği Pazar günü Marmara Bölgesi'nden ve Ege Bölgesi'nden gelecek develerle birlikte yine 144 deve güreş tutacak. Toplam 288 deveyle rekor katılımın gerçekleştirileceği AYTER Alanı tarihi günlerinden birisini yaşayacak.

4'LÜ TURNUVA ŞEKLİNDE YAPILACAK

23 Aralık Pazar günkü müsabakalarda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şampiyonluk karşılaşmaları 4'lü turnuva şeklinde yapılacak. Şampiyonluk müsabakalarına Aydın'dan Küçük Gezen, Kadıköy'den 1. Rüzgâr, Yenipazar'dan Sümer ve Nazilli'den Ünal Daylak katılacak. Pazar günü ayrıca Dünya Kupası'nda Atça'dan Kılınçbey ile Milas'tan Fındıkçıoğlu, Valilik Kupası'nda Umurlu'dan Number One ile Germencik'ten 2. Karadayı karşılaşacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası'nda ise Aydın'dan Topuklu Efe'yle Havran'dan Çılgın Egeli, Burhaniye'den Çılgın Hasan'la Ayvacık'tan Kasırga Atabey, Bodrum'dan Burakhan'la Atça'dan Aybars, Aydın'dan Aydın Pullu Betül'le Ezine'den Köroğlu Külhanbey ve Atça'dan 1. Karagözolu'yla Parsa'dan Semihbey karşılaşacak.

"EFELER DİYARININ GELENEĞİNİ YAŞATIYORUZ"

Aydın'a yakışır şekilde yüzlerce devenin güreşeceği Ege'nin en büyük yarışmalarını düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Aydın'da deve güreşleri kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bu kültürümüzün yaşatılması için elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz. Ege Bölgesi'nin en büyük deve güreşini düzenleyerek de bu önemi göstermiş olduk. Seyirciler hafta sonuna yayılan müsabakalarda şampiyon develerin müsabakalarını izleyecek. Tüm Aydınlıları AYTER Alanı'na müsabakaları izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.