Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grup ekiplerinden Aydınspor 1923’te Didim Belediyespor galibiyetinin ardından moraller yerine geldi. Rakibini 5-0 gibi farklı ve net bir skorla mağlup eden Efe, üç haftalık kötü gidişe ‘dur’ dedi. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ve bu doğrultuda da kadro kuran siyah beyazlılarda, yeni Teknik Direktör Soner Büyükergun ile yeniden camiaya umut aşılandı. Adnan Menderes’te takımının başında çıktığı ilk maçta üç puan sevinci yaşayan ve yaşatan Büyükergun, açıklamalarıyla da umut saçtı.

“SAHADA İNANILMAZ BİR DİRİ AYDINSPOR 1923 VARDI” 

Didim maçında çok iyi bir mücadele örneği sergilediklerini belirten Büyükergun, “Tavas maçından iki gün önce takımın başına geçtik. Bu süreçte takıma fazla müdahale etme şansımız olmamıştı. Orada da talihsizlikler yaşadık ve kaybetmememiz gereken maçı kaybettik. Ancak hafta içi yapılan operasyonlarla ve elimizde kalan oyuncularla bu takımın özgüvenini kazanmaya, moral ve motivasyonu en üst düzeye çıkartmaya, oyun anlayışında değişikler yapmaya çalıştık. Sonuçta takımı burada iki üç kez izleme fırsatım olmuştu. Bazı oyuncuların kapasitesini, oynamayan oyuncuların ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyordum. Özellikle Ufuk Özbek diye bir oyuncu kazandık. Ufuk çok iyi bir futbolcu ve daha da iyi olacak. Onur Ersoy çok iyi bir maç oynadı. Berkay bugüne kadar en iyi maçını oynadı. Cantürk Rıfat, Şükrü, Hasan Erdi ve Savaş da çok iyi oynadı. Oyuna girenlerden Orhan gol attı, Aykut asist yaptı. Sakat olup tribünde olan oyuncular bile maçtan sonra gelip bana bir an önce bu takımda oynamak istediklerini belirttiler. Bu da son derece bizim doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Ancak daha hiçbir şey yapmadık sadece bir maç kazandık. İnanılmaz bir mücadele örneği gösterdik. Sahada inanılmaz bir diri Aydınspor 1923 vardı. Çok koşan, çok basan ve çok inançlı bir Aydınspor 1923 vardı” ifadelerini kullandı.

“BU TAKIMIN YERİ ASLA BURASI DEĞİL”

Didim maçında kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Büyükergun, “Bu takımın yeri asla burası değil. Bu şartlarda çoğu yerde kimse takımın yüzüne bakmaz ama her dakika ve her saniye işlerinden, evlerinden fedakarlık yapıp takımla birlikte olan Hüsamettin Artan başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Hala güvenleri ve inançları sonsuz. Hem onlara, hem de futbolcularıma teşekkür ediyorum. Taraftarımıza da bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bir iki maç daha kazandığımızda bu tribünler eski potansiyeline dönecektir” diye konuştu.

“SEZONUN EN ÖNEMLİ MAÇINA ÇIKACAĞIZ”

Didim maçını unutup Söke maçına odaklandıklarını kaydeden Büyükergun, şunları kaydetti: “Şu anda belki bu ligin ve bu sezonun en önemli maçına çıkacağız. Söke deplasmanında maçı kazandığımız takdirde ve kalan son üç maçı da kazandığımız takdirde devreyi 24 puanla bitirip üsttekilerle puan farkını en aza düşürmek istiyoruz. Bunu yaptığımız takdirde de devre arası yapacağımız takviyeler ve kamp programından sonra daha iyi bir konuma kavuşacağız. Oynanmadan hiçbir maç kazanılmaz ama ikinci yarı fikstür avantajı bir nebze olsun bizden yana gibi gözüküyor. Bu süreçte herkesten destek bekliyor dualarını istiyoruz. Bu takım gerçekten iyi yolda ve daha iyi olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Aydınspor 1923’ü layık olduğu yerlere getirebilmek hedefiyle bu çizgide gidebileceğimiz en son noktaya kadar gitmek istiyoruz. Bunun için de futbolcularımızla elimizden gelen her şeyi yapacağız."