Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2019 yılında mavi bayrak almaya hak kazananların listesi açıklandı. Merkezi Danimarka Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE, 2019 yılında Mavi Bayrak Programı’nı uygulayan diğer tüm ülkelerin ülke sıralamasını bildirirken, ödüle hak kazanan plaj ve marina sayılarını 22 Mayıs’ta açıklayacağını bildirdi. Buna göre Türkiye, plaj sayısı ile yine Dünya 3.’sü oldu.

"ÇEVRE YÖNETİMİ YÖNÜNDEN DUYARLI OLUNDUĞUNUN BELGESİDİR"

Ülkemizin elde ettiği bu başarı üzerine Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Başkanı Rıza Epikmen, şu değerlendirmeleri yaptı: “Türkiye'nin turizmde kalkınması ve uluslararası standartlara kavuşması için vakfımız çaba göstermektedir. Dünya turizm sektörü artık mavi bayraklı tesisleri tercih ediyor. Mavi bayrak, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı, Dünya çapında halk nezdinde en çok tanınan ve bilinen eko-etikettir. Bu özelliği ile ülkemizin turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri vardır. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, kıyılarımızda dalgalanan mavi bayraklarımız ile 2019 yılında iyi bir sezon geçirilmesini dileriz."

DİDİM'DE MAVİ BAYRAK KAZANAN YERLER 

Aydın'ın turistik iki ilçesinden biri olan Didim’de marina dalında D-Marin Didim Marina ve yat dalında ise D-Marin Didim’de bağlı olan Packagers adlı yata mavi bayrak verildi.
Plaj dalında ise mavi bayrak kazanan yerler şunlar oldu: “Holiday Resort Hotel, Sahte Cennet, Venosa Beach Resort, Palm Wings Beach Resort Spa, Oteller önü Halk Plajı, Altınkum Halk Plajı, 3. Koy Halk Plajı, Aquasis De Luxe Resort Poseidon Beach, Büyük Anadolu Didim Resort ve Tavşanburnu Tabiat Parkı Halk Plajı.”

TURİZME KATKI SAĞLIYOR

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, turizm kenti olan ilçede mavi bayraklı plajların varlığının turizmin ilerlemesi ve gelişmesi açısından önemli olduğunu belirterek, bu tür öğelerin ilçenin gelişmesi ve ilerlemesine de katkı sağladığını belirtti.