Etkinliğe çok sayıda protokol üyesinin yanı sıra, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, parti yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler, veliler, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi ve öğretmenleri, Nazilli’deki okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. 
  Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Bünyamin Aras, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Okulumuzun mescidi tamamlandı ve ilk Cuma namazını kılmış olduk. 500 kişilik yapmış olduğumuz aşure hayrını da hep birlikte tattık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, aşure hayrımızın da Allah katında kabulünü diliyoruz” dedi.
  Milletvekili Öz de konuşmasında okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Aydın’ın en güzel okulları arasında yer alan Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nun aşure etkinliğine katıldık. Öğrencilerimizin son derece modern ve donanımlı okullarda öğrenim görmeleri bizler için büyük mutluluktur. Aşure hayrının kabul görmesini, yeni eğitim-öğretim döneminin de okulumuz başta olmak üzere ülkemiz genelindeki tüm eğitim yuvalarında hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.