Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini kazandıktan sonra kendi oteline ait 70 bin liralık su borcunu sildirdiğine yönelik iddialara cevap verdi. CHP İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Ali Çankır ile hakkındaki iddialara yanıt veren Atabay, silinmiş su borçlarıyla ilgili durumun tamamen karalama kampanyasından ibaret olduğunu söyledi. 
  Konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Atabay, su borcunu ödediğine dair evrakların mevcut olduğunu dile getirdi. Didim Belediyesi içinde ve dışında kümelenmiş birtakım grupların bulunduğunu ve bu tür olayların cereyan etmesinde bunların etkili olduğunu öne süren Atabay, kendisinin çirkin olaylar içine dahil edilmek istendiğini savundu. Borç silme olaylarının kendisinin belediye başkanlığı dönemi öncesi gerçekleştiği vurgulayan Atabay, Didim’de bu olayların rant çetelerinin gölgesinde gerçekleştiğini söyledi.   

“BENİ DE BU İŞE BULAŞTIRMAK İSTEDİLER”

Bu tip olayların gündeme gelmesini yerel seçimler öncesi karalama kampanyası olarak değerlendiren Atabay, “2017 yılının Ağustos ayında rutin kontrol için belediyemize mülkiye müfettişleri geldi. Müfettişler geçmişe dönük teftiş içerisinde birtakım yolsuzluklar yakaladılar ve bunları rapor haline getirdiler. Bu raporlarla belediyenin içinde kümelenmiş bir ekip olduğu ortaya çıktı. Bu grup, kullanmış oldukları bazı bilgisayarlardaki bilgileri bilgi işlemin dışına taşıyıp orada yapılan bütün tahsilatları ve vezneye bağlı olan bilgisayardaki tahsilatları da muhasebeyle ilişkisini keserek 3,5 yıl boyunca birtakım tahsilatlarda bulunmuş. Bu rakam da oldukça yüksek. Bu konuda müfettişlerin yazdıkları yeni raporun Pazartesi günü Didim’e ulaşacağını düşünüyoruz. Burada 850-900’e yakın aboneden birtakım gayri meşru yapılan tahsilatların ismen ortaya çıkması neticesinde bu işin sonuna doğru gelindiği anlaşılınca, maalesef bizi de bu işin içine bir şekilde bulaştırmak istediler” diye konuştu.

“DİDİM’DEKİ KÜMELENMİŞ GRUP YAPIYOR”

Ortaya atılan iddiaların hiçbir doğruluğunun olmadığını savunan Atabay, “İddia edilen 70 bin lira gibi su parasının birikmesi de imkansız. Biz çamaşırhane çalıştırmıyoruz. Bunların silinmesi de mümkün değildir. Ama taksitlendirilmiş bazı borçların üzerinde oynama yaparak birtakım evraklar ortaya çıkardılar. Bunların da hepsinin tespiti yapıldı. Bunların sahte evrak olduğu da müfettişler tarafından tespit edildi. Üzgünüz. Çünkü Didim Belediyesi, CHP belediyesidir. Ama şunu biliyoruz ki asla bugüne kadar bir haksızlığımız ve kötü yönetimimiz olmadı. Uzun zamandır Didim’de kümelenmiş bir şebeke var. Evimizi kurşunlamaya kadar ve genel başkanımızın kardeşini kandırıp ortalara sürecek kadar seviyesiz işler yaptılar ve bu da onlardan biridir” ifadelerini kullandı.

“HAKKIMDA BİR TANE İŞLEM YOK”

Bu konu ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Atabay, “Bu zamana kadar yaptıkları suçlamalardan nasıl aklandıysak, bundan sonra da aklanacağız. Ayrıca bu bahsedilen olaylar ve yolsuzlukların hepsi 2011 yılından başlayıp 2014’ün 30 Mart’ına kadar devam eden yolsuzluklardır. Yani benim belediye başkanı olarak görev yaptığım süre zarfında müfettiş raporuna girmiş bir tane işlem yoktur. Benim görevde olmadığım süreç içerisindeki yapılmış olan tüm bu olayların bir kısmını benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

“RANT ÇETELERİNE SAVAŞ AÇTIK”

Özellikle belediye başkanlığına seçildikten sonra kendisi yıpratmaya yönelik bir çeteyle karşı karşıya kaldığını iddia eden Atabay, “Karşımızda ranttan geçinen bir çete var. Bu çete maalesef Didim’in her yerine nüksetmiş bir şekilde. Bu anlamda bana ve meclis üyelerine bir takım saldırılar oldu. Su olayı önemli bir olaydır ve oradan da bizi FETÖ olayına bağlamaya çalışıyorlar. Biz düzgün çalışıyoruz çünkü rantlara 'dur' dedik. Biz Didim’de rant çetelerine büyük bir savaş açtık. Didim’in hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Mücadelemize de devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.  

“HESAP SORACAĞIZ”

Didim Belediyesi hakkındaki karalama kampanyalarının arkasında kimler olduğunu çok iyi bildiklerini belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise, şunları kaydetti: “Bu konuların her zaman takipçisi olacağız. Önümüzdeki süreçte de bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Bunların kimler olduğunu da sizlerle paylaşacağız. CHP’li belediyelerin her zaman alnı açıktır. CHP’li belediye başkanlarımızın veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Bu ülkede CHP, kurucu bir partidir. Partimiz bu sorumlulukla yerel belediyecilik yapmaktadır. Vatandaşımızın, kurumumuzun, belediyemizin ve milletimizin bir kuruş parasında hiçbir şekilde gözümüz olmamıştır. Bu kumpasları hazırlayanların da kimler olduğu yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Belediyelerimizi karalamaya çalışanları gerek hukuk önünde, gerek de kamuoyunda paylaşarak hesap soracağız."