Protokole Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve Novaci Belediye Başkanı Lyube Kuzmanoski imza atarken, Novaci Belediyesinin Turkiye'den kardeş olduğu ilk belediye Karacasu Belediyesi oldu. Özellikle kültürel işbirliği konularını kapsayan anlaşma çerçevesinde ortak etkinlikler gerçekleştirilecek. Novaci Belediye Başkanı Kuzmanoski, Karacasu ile kardeş olmalarında ilçeyle benzer özellik taşımaları ve Mustafa Büyükyapıcı'nın etken olduğunu dile getirdi.

"HAYIRLI OLSUN"

İmzaların atılmasının ardından konuşan Başkan Büyükyapıcı, "Her iki belediyemize de hayırlı olacağına yürekten inanıyorum. Allah nasip ederse en yakın zamanda kendilerini ziyaret edip dostluğumuzun daha da pekişmesini sağlayacağım. Başkanımıza güzel sözleri ve iyi niyeti için çok teşekkür ediyorum. İyi ki kardeş şehir olduk, iyi ki böyle güzel dostluklar edindik" dedi.

"ÇOK MUTLU OLDUM"

Novaci Belediye Başkanı Lyube Kuzmanoski ise, "2018 yılında Aydın'da bulunan Makedon Göçmen Derneği’ni ziyaret ettik. O zaman birkaç belediye başkanı ile görüştük. Dostluğumuzu devam ettirmek için o zaman karar verdik. Biz Türk milletini kardeş millet olarak görüyoruz. Yurt dışında çok sayıda belediye ile kardeş olduk. Ama Türkiye'de ilk defa bunu Karacasu Belediyesi ile sağladık. Bu sebeple çok mutluyuz. Bir geleneği devam ettirmek istiyoruz. Çünkü Makedon ve Türk kültürü birbirine cok benziyor. Bu protokol bir başlangıç. Umarım Belediye Başkanımız Mustafa Büyükyapıcı kısa süre içerisinde bizi ziyaret edecek. Kendisine seçimlerde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.