2014 yerel seçimlerinde de muhtarlığa aday olduğunu hatırlatan Aytaşkın, “Oyunu kurallarına göre oynayarak bu seçimi alacağız” dedi. Gazeteci Adnan Faruk Aytaşkın, Yedi Eylül Mahalle Muhtarlığı’na tekrar adaylığını açıkladı. Mahallede bugüne kadar kendi dahil dört kişinin adaylığını açıkladığını belirten Aytaşkın, 5 yıl önceki muhtarlık seçimine de girdiğini hatırlatıp bu seçim daha tecrübeli olduğunu kaydetti. Oyunu kurallarına göre oynayarak bu seçimi alacaklarını dile getiren Aytaşkın, mahalle sakinlerinden destek istedi.

“2014’TEN GEREKEN DERSLERİ ÇIKARDIK”

2014 yerel seçimlerinden gereken dersleri çıkardıklarını aktaran Aytaşkın, “2014 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmuştum, o dönemin gereklerini yerine getirdik ve bin kadar oy aldık. Ancak gördük ki, muhtarlık seçimleri belediye seçimleri gibi değil. Başvuru olmuyor, aday olmak isteyen kendi oy pusulası ile seçim günü gidiyor, sandığa pusulasını koyuyor. Yani muhtarlık seçimleri üniversiteler tarafından araştırılması gereken tez konusu olacak kadar önemli bir sosyal olgu. Herkes tarafından bilinen bir gerçek var ki, mevcut muhtar adaysa genelde seçimi hep alır. Ölünceye kadar muhtarlık yapan çok kişi vardır siyasi tarihimizde. Biz 5 yıl önceki muhtarlık seçimi tecrübemiz ile oyunu öğrendik ve oyunu kurallarına göre oynayarak bu seçimi alacağız” dedi.

“31 MART AKŞAMI KAZANAN BİZ OLACAĞIZ”

Muhtarlık için ilk kez aday olanların seçimi kazanmalarının zor olduğunu kaydeden Aytaşkın, “Aslında tekrar aday olmayı düşünmüyordum ama muhtarlık seçimlerinde oyunu kuralına göre oynarsan bu seçimler alınabilir, bunu göstermek istiyorum. Kimse kusura bakmasın ilk adaylık ile o tecrübeyi yaşamadan mevcut muhtarı yenmek bu sistemde çok zor. Biz sahaya indik ve 31 Mart akşamı 7 Eylül Mahallesi muhtarlık seçimlerinin kazananı biz olacağız. Bunu tek başıma yapmam mümkün değil, mahallemizde bize gönül vermiş seçmenlerimiz ve dostlarımız ile bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.