Nazilli’nin Bozyurt Mahallesi Mastavra Mevkiinde yaşayan Murat Nayır adlı vatandaş, dut yemek için ağaca yöneldiğinde daha önce hiç görmediği bir böceğe rastladı. Nayır böceği hemen bir kavanoza koyarak internette araştırma yapmaya başladı. İnternette yaptıkları araştırmada böceğin adının dünyada sadece Hatay’ın Amanos Dağlarında görülen ‘Altı Taraklı Geyik Böceği’ olduğunu öğrendi. 

Böceği ilk gördüğünde çok ilgisini çektiğini ifade eden Murat Nayır, “Nazilli’nin Bozyurt Mahallesi Mastavra Mevkiinde ikamet etmekteyim. Sabah uyandıktan sonra dut yemek için ağacın yanında araştırmalarımdan sonra adının Altı Taraklı Geyik Böceği’ne rastladım. Böceği gördüğümde çok ilgimi çekti. Bu bölgede daha önce hiç böyle bir böceğe rastlamamıştım. İnternette yaptığım araştırmalar  sonucunda bunun Altı Taraklı Geyik Böceği olduğunu öğrendim. Çok değerli ve koruma altında bir böcekmiş” dedi.

Japonlardan Geyik Böceğine yoğun ilgi

Özellikle böcek koleksiyonerleri arasında çok revaçta olan altı taraklı Geyik böceği, dünyanın dört bir yanından koleksiyoner ve araştırmacıyı Türkiye'ye çekiyor. Son zamanlarda bölgeyi en çok ziyaret edenlerin başında ise Japonlar geliyor.

Haber Videosu