Koçarlı Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında, ÇMK Meclisi'ne 5 asil, 5 yedek üye seçimi yapıldı. Seçim öncesi, konuşan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ÇMK'nın görevini yapamadığını, bundan dolayı çiftçinin ÇMK'ya para ödemek istemediğini söyledi.

"KAVGAYA VARAN OLAYLARLA KARŞILAŞIYORUZ"

ÇMK'yı Koçarlı'da işlevsel hale getirmek istediklerinin altını çizen Kaplan, "ÇMK, Koçarlı'da problemli ve sıkıntılı bir kurum. Ovada hayvanların verdiği zararlar, hat safhada devam ediyor. Hayvancı arkadaşlar, buna rağmen kendilerini engellemeye çalışanlara direnç gösteriyor. Kavgaya varan olaylarla karşılaşıyoruz. Netice itibariyle seçilecek ekibin, bu meseleyi çözmesi lazım. ÇMK ya işlevsel hale getirilecek ya da kadük şekilde yoluna devam edecek" dedi.

"DESTEKLERİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Çiftçilerin ÇMK'ya para ödemek istemediğini, bunun nedenini kendilerine sorduklarında "ÇMK'nın faydası yok" yanıtını aldıklarını belirten Kaplan, çiftçilerin ödeme yapmamasından dolayı da ÇMK'da görevli bekçilerin aylıklarını alamadıklarını dile getirdi. "Göreve gelecek arkadaşlar, hem çiftçiden tahsilat yapabilmeli, hem de çiftçinin malını korumalı" diyen Kaplan, bunun için akil adamların, büyük çiftlik sahiplerinin ve güvenlik güçlerinin de desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN SORUNU"

Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk de, ÇMK'nın sadece Koçarlı'nın değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek, "Bu konuyu, Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu'nda gündeme getirdik. ÇMK yasası, 1940'larda çıkmıştır. Bu yasanın yenilenip ÇMK'nın görevinin zabıtaya veya güvenlik güçlerine verilmesi gerekiyor" dedi.

ÖZTÜRK'ÜN LİSTESİ KAZANDI

Konuşmaların ardından, Kaplan ve Öztürk birer liste açıkladı. Çift listeyle gidilen seçimde, belediye ve ziraat odası başkan ve meclis üyeleri oy kullandı. Yapılan gizli oylama sonucunda seçimi, Öztürk'ün listesi kazandı. Hüseyin Mutlu, Hüseyin Yılmaz, Ramazan Bayram ve İdris İrven 24'er oy, Süreyya Çıblak da 23 oy alarak, ÇMK Meclisi'ne asil üye seçildi. Raşit Çetin, Turan Ocak, Kadir Kılıç, Mehmet Uykucu ve Durmuş Şahan da yedek üye oldu. Öte yandan ÇMK Meclisi'ne seçilen eski Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mutlu'nun ÇMK Başkanlığı görevini üstleneceği bildirildi.