Didim Palm Wings Otel'de gerçekleştirilen iftar yemeğine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven ve eşi, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Belediye Meclis üyeleri, İngiliz hayvanseverler ile çok sayıda duyarlı vatandaş katıldı.
Yemek öncesinde dua edilip oruçlar açıldı. Yemeğin ardından kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

SLAYT EŞLİĞİNDE SUNUM YAPILDI

Sokak hayvanlarına yönelik alınması planlanan haybulans için düzenlenen yemekte ilk olarak Didim Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlu Veterine Hekimi Ali Karahallı bir konuşma yaptı. Karahallı, “Bizler her zaman 'satın alma sahiplen' anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu konuda bizlere en büyük desteği Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay veriyor. Bizler barınakta hayvanları mutlu etmek için çalışıyoruz. Onların da bakıma ve tedaviye ihtiyaçları var. Dünyayı paylaştığımız tek canlı onlar ve sadece barınağa getirilen hayvanlara değil her kesimden gelen hayvanlara da sahip çıkıyoruz” dedi. Karahallı slayt eşliğinde yaptığı sunumda ise barınağa yaralı olarak gelen hayvanların durumuyla ilgili bilgiler verirken, ayrıca barınağa katkı sağlanması noktasında yapılan etkinlikleri de anlattı.

“ŞİDDET UYGULAMAYALIM”

Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Sözcüsü Bilal Süren ise, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan tüm kesimlere tek tek teşekkür ederken, “Herkes hayvan sevmeyebilir, beslemeyebilir ama onlara şiddet uygulayamaz. Bizler de onlara karşı sorumluyuz ve yaşam alanlarını yok edemeyiz. Bu duyarlılığı sağlarsak daha güzel bir yaşam sağlayabiliriz” diye konuştu.

“HAYATI PAYLAŞTIĞIMIZ TEK CANLI HAYVANLAR"

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da düzenlenen etkinliğin bir farkındalık etkinliği olduğunu ifade edip, “Hayvanlar için alınması gereken bu ambulans bir şekilde kazandırılır ama asıl amaç dikkat çekmek. Bu durum basında da yer aldığında bu konuda duyarlı olanların da dikkatini çekeceğiz. Bizler bu içinde yaşadığımız dünyada hayatımızı paylaştığımız tek canlı onlar, ister sokakta, ister evde isterse barınakta ama onlar olmazsa olmaz” ifadelerini kullandı. Seçim döneminde vadettikleri Patiköy için de Aydın Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Atabay, tahsis edilecek yere hayvanlar için büyük bir alan kazandıracaklarını belirtti.

"İLK KEZ BİR HAYVAN SAHİPLENDİM"

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de sokak hayvanlarına yönelik bu tür bir adım atılmasının önemine değinerek, şunları kaydetti: “Sokak hayvanlarımız için barınağımız gerekli adımları atıyor. Bu konuda çabalarını görüyoruz. Ben de 48 yaşında birisi olarak ilk kez bir hayvan sahiplendim, onu da Didim’de yaptım. Bu anlamda yapılan bu farkındalık etkinliğinin kısa sürede amacına ulaşacağını düşünüyorum." 
  Etkinlikte son olarak barınak gönüllülerinden Ali Coşkun, barınağın mevcut durumu ve alınması planlanan haybulans ile ilgili bilgiler verdi.