Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KEGEV Müdürü Şadiye Evgin, M. Sunullah Arısoy'un Türkçe'ye büyük özen verdiğini, ödül için başvuran yapıtların değerlendirmesinde bunun belirleyici ölçüt olacağını kaydetti.

KATILIM KOŞULLARI

Katılım koşullarıyla ilgili bilgiler de veren Evgin, "1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında yayımlanan ve daha önce ödül almamış şiir kitapları ya da kitap oylumundaki en az 15 şiirden oluşan şiir dosyaları ile ödüle aday olunabilir. Ödüle katılan yapıtlar arasında, seçici kurul değerlendirmelerinin bitimi olan 15 Nisan 2018'e kadar herhangi bir ödül kazanan yapıt değerlendirme dışı kalacaktır. Yarışmaya son başvuru tarihi de 31 Aralık 2017 olacak. Ödüle katılacak kitap ya da dosyanın 6 örneğinin katılımcı ya da onun yetkili kıldığı yayınevi tarafından bir başvuru dilekçesi eşliğinde, özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle birlikte, elden ya da posta ile KEGEV’in İkiçeşmelik Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı, Numara 3’te bulunan Kuşadası Ticaret Odası Binası içerisindeki ofisimize ulaştırılması gerekmektedir" dedi.

SEÇİCİ KURUL

Evgin, seçici kurulun, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı'dan oluştuğunu aktardı. 
  Ödülün teşvik amaçlı 3 bin lira olarak belirlendiğini ifade eden Evgin, "Kazanan eser sahibi ödülüne 11 Mayıs 2018 tarihinde Kuşadası’nda düzenlenen törenle sahip olacak ve kendisine plaket sunulacak. Ödüle KEGEV Yönetim Kurulu ve seçici kurul aday olamayacak" ifadelerini kullandı. 
  2017 yılında büyük ödüle, "Yaşayıp Giderken" adlı dosya ile Hüseyin Atabaş layık görülmüştü. "Beni O Uysal Kuyuda Unutmayacaktın" isimli dosya ile Emin Kaya ise özel ödülü almaya hak kazanmıştı.