Aydın'ın Efeler ilçesindeki Ekrem Çifci İlkokulu 4'uncu sınıf öğrencileri, yaptıkları örnek çalışmayla takdir topluyor. Öğretmenleri Şaban Özdemir öncülüğünde öğrenciler, okulun arka bölümünde bulunan atıl halde bulunan toprak alana yerli soğan, sarımsak, turp, marul, roka, tere, dereotu, lahana, pırasa, pancar, karnabahar, brokoli, kereviz, enginar gibi farklı 17 çeşit ürün ekti. Öğrenciler bin bir zahmetle ektikleri bu ürünleri, sezon içerisinde hazırladıkları faaliyetlerde tüketti. Eğitim sezonun sonuna yaklaşıldığı bu dönemde ise öğrenciler, 17 farklı üründen elde ettikleri tohumları toplayıp sınıfta gruplar halinde paketledi. Öğrenciler yerli ürünlerden elde ettikleri tohumları daha geniş kitleye ulaştırmak ve yerli tohuma sahip çıkmak amacıyla okullarının girişinden geçen vatandaşlara dağıttı.

"ÇOCUKLARIMIZ ÜRETMEYİ ÖĞRENDİ"

Çocukların yerel tohumlardan organik ürünler üretmesi için okulda kendi imkanları ölçüsünde sebze ürettiklerini ifade eden Sınıf Öğretmeni Şaban Özdemir, "Ekrem Çifci İlkokulu olarak okulumuzda atıl bir bahçe vardı. Orayı Ekim ayında düzenledik. Orada öğrencilerle birlikte 17 ayrı çeşit bitki ekmiştik. Bu bitkilerden elde ettiğimiz ürünleri, okulda yapmış olduğumuz faaliyetlerde kullanıp tükettik. Sezon sonunda ise ekmiş olduğumuz ürünlerin tohumlarını toplayıp paketledik. 17 farklı ürünün tohumunu vatandaşlara dağıttık bir bölümünü ekmek için ayırdık. Bu etkinliği yapmamızdaki amacımız geleceğimiz olan çocuklarımıza yerli tohumdan kendileri de ürün üretebileceklerini ve sahip çıkabileceklerini göstermekti. Çocuklar ekimden hasada kadar bütün süreçte toprakla iç içe olup bir ürünün nasıl dikilip hasat edildiğini öğrendi. Bizler üreten eller yetiştirdiğimiz için mutluyuz" dedi.