Kuşadası Belediyesi tarafından Güvercinada Plajı'nda düzenlenen törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, meclis üyeleri, Liman Başkanı Yaşar Karabacak, ödül alan plaj, otel ve Setur Marina  yetkilileri katıldı.
  Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından her yıl deniz suyu temizliği, donanım, hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında belirli kriterleri yerine getiren plaj ile marinalara verilen mavi bayrak ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kuşadası Belediyesinin işletmesi altındaki tesislerden 3 tanesi de mavi bayrak ödülü aldı.

"TÜRKİYE 3. SIRADA"  

Törende konuşan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, mavi bayrağın turizmin kalitesini, çevrenin korunmasını yansıtan değerlerden olduğunu kaydetti. Sürdürülebilir turizm açısından da mavi bayrağın önemine işaret eden Karataş “Ülkemiz 459 mavi bayrak ile dünyada  İspanya ve Yunanistan’dan sonra 3. sırada. Bu çok anlamlı, Kuşadası açısından da önemli. Geçtiğimiz sene habersiz uluslararası bir denetime tutuldu ve bundan yüzünün akıyla çıktı" dedi.  

 "ONUR VE GURUR VERİCİ"

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise, çevreyi ve turizmi önemsediklerini belirtti. Kayalı, mavi bayrak alan kurumları kutladı.   
  Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da, insanın sahip olduğu en önemli değerin çevre olduğunu dile getirerek, "Aranan değerler açısından dünyada söz sahibiyiz. Kuşadası aldığı bayrak sayısı açısından birinci sayılır. Toplam olarak, sayı olarak düşük görülse de kilometre olarak bakıldığında onur verici, gurur verici. Her gün biraz daha iyiye gidiyoruz" diye konuştu. 
  Konuşmaların ardından mavi bayrak alan 21 tesis ve Setur Marina'ya sertifikaları ve bayrakları teslim edildi. Ayrıca, 5 yıl ile 20 yıl arası sürekli mavi bayrak alan otel ve plajlara da teşekkür sertifikaları verildi.