Sitem ederek ayrılan Deveci, “Nazilli’de ilçe başkanlığı yapmış şu anda il başkanlığı makamında bulunan Ali Çankır yaşanan bu süreç içerisinde başını kuma gömmüş, örgütüne sahip çıkmamış, örgütün isteklerini bir gün bile dinlememiştir. Sadece kendisine verilen talimatları yerine getirmiştir” dedi. Nazilli’de görevden alınan CHP İlçe Örgütü adına basın açıklamasını Deveci yaptı. Parti Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Deveci’nin yanı sıra Kadın Kolları Başkanı Serpin Kıntaş, belediye başkan aday adayı Cavit Yenipazarlı, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

"EN YÜKSEK OYU ALDIK"

Deveci, açıklamasına 3 yıl boyunca yaptıkları hizmetleri anlatarak başladı. Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Yönetimi olarak 10 Aralık 2015 tarihinden bu yana görev başında olduklarını ifade ederek, “Görev süremiz içinde 16 Nisan referandumunda yüzde 65 gibi yüksek bir oranla, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimiz tarihinde Nazilli’de en yüksek oyu alarak 38 bin 918 oy ile seçim çalışmalarımızı başarıyla yürüttük” diye konuştu.

“BİZANS OYUNLARINA BAŞVURDULAR”

24 Haziran seçimlerinden sonra 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere odaklandıklarını dile getiren Deveci, “Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüttük. Adaylarımızın belirlenmesi hususunda birçok kez geniş katılımlı ilçe danışma kurulu toplantıları yaptık. 17 Eylül 2018 tarihinde yapmış olduğumuz ilçe danışma kurulu toplantısından çıkan sonucu rapor halinde il başkanlığına ve genel merkeze gönderdik. Bu raporu MYK üyelerine, parti meclisi üyelerinin e-mail adreslerine mail olarak gönderdik. Bu rapordaki örgütün isteği belediye başkan adayımızı ön seçim ya da parti içi eğilim yoklaması ile belirlemekti. Ama dinleyen kim, muktedirler kararlarını çoktan vermişler. Daha ittifak görüşmeleri bile yokken 6 Ekim 2018 tarihinde Nazilli ilçe Örgütümüzü ziyaret eden Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan’a, Milletvekili Süleyman Bülbül’e endişelerimizi sözlü olarak anlattık. Muktedirler tarafından CHP’ye sağ partilerden aday bulunmaya çalışıldığını dile getirdik. Biz bunları yaparken her seferinde direncimiz karşısında ya geri adım attılar, ya da sesiz kaldıklarını gördük. Şahsımı istifaya zorlayacak Bizans oyunlarına başvurdular. Direndik, biz örgüt dedikçe muktedirler anket safsatasıyla örgütü oyalamaya çalıştılar. Atatürk’ün bize emaneti olan 95 yıllık koskoca çınarı küçük hesaplar uğruna 13 bin oy almış bir sağ partinin peşine taktılar” şeklinde konuştu.

“YANLIŞA YANLIŞ DEMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

"31 Mart 2019 tarihinde çıkacak olan sonucun sorumluları biz olmayacağız" diyen Deveci, “Nazilli’de ilçe başkanlığı yapmış, şu anda il başkanlığı makamında bulunan Sayın Ali Çankır yaşanan bu süreç içerisinde başını kuma gömmüş, örgütüne sahip çıkmamış, örgütün isteklerini bir gün olsa bile dinlememiş. Sadece kendisine verilen talimatları yerine getirmiştir. Bizler Nazilli CHP İlçe Yönetim Kurulu olarak örgütümüzün sesini, isteklerini genel merkezimize iletmekle mesulüz. Tüzüğümüzde yer alan önseçimi istemek bir suçsa evet biz suç işledik. 95 yıllık bir partinin seçimlere kendi adayıyla gitmek istemesi bir suçsa biz suç işledik. 31 Ocak 2019 tarihinde yapılan il yönetim kurulu toplantısında tüzüğümüzün 25. maddesinin 1. fıkrasına esasen 2. fıkrası gereği il başkanlığı tarafından Nazilli Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetim kurulu görevimizi sonlandırmışlardır. Bizler doğruları söylemekten, yanlışa yanlış demekten asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak bundan sonra partimizi en güzel yerlere taşımak için var gücümüzle kimseye boyun eğmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. Deveci, ayrıca görev süreci boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

KADIN KOLLARI DA İSTİFA ETTİ

Ali Deveci’nin konuşmasının ardından Kadın Kolları Başkanı Serpin Kıntaş açıklama yaparak, Kadın Kolları olarak istifa ettiklerini açıkladı. Olağanüstü toplantı yaparak Kadın Kolları olarak istifa kararı aldıklarını belirten ve dilekçelerini gösteren Serpin Kıntaş, “Biz CHP’li olarak geldik ve öyle gideceğiz. Bu oluşumun içinde olmak istemiyoruz” sözleriyle kararın 8 yönetim kurulu üyesi tarafından ortaklaşa alındığını dile getirdi. İlçe yönetiminin görevden alınması, kadın kollarının da istifa etmesiyle CHP’nin Nazilli Örgüt Yönetimi tamamen boşalmış oldu.

Haber Videosu