İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) ve Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş. ortaklığında, Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurularak, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen 'Zeytinyağının pazar payının arttırılması projesi' kapsamında, tanıtım ve tadım faaliyetlerinin 18. durağı Sakarya Agora alışveriş merkezi oldu.

18 İLDE 18 BİN KİŞİYE ULAŞTILAR


İki gün boyunca alışveriş merkezine gelen vatandaşlara kaliteli zeytinyağı tadımı ve tanıtımı yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı; tüketicilere, Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli uzmanları İdris Kurt ve Gülsün Bulut tarafından, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildiğini söyledi. Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülke içinde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılması amacına ulaşacakları inancında olduklarını kaydeden Bosnalı, "Projemiz ile tadım ve tanıtım etkinliğini gerçekleştirdiğimiz 18 ilde, yaklaşık 18 bin kişiye zeytinyağında olması gereken özellikleri anlattık ve zeytinyağı tadımı yaptırdık" dedi.

"SAĞLIK İÇİN ZEYTİNYAĞI TÜKETİN"


Zeytinyağının sadece bir yağ olmadığını dikkat çeken Bosnalı, "İçermiş olduğu sağlık açısından yararlı bileşenler nedeniyle, aslında ilaç gibi tüketilmesi gereken bir besin maddesidir. Son yıllarda beslenme ile ilgili yapılan araştırmalarda, birçok rahatsızlığı önlemede yararlı olan maddeleri içeren besin maddeleri sıralamasında ön sıralarda zeytinyağı yer almaktadır. Tüketicilerimiz tadım konusunda bu şekilde bilinçlendirildiği takdirde hem tüketim arttırılabilir, hem de tağşiş bir nebze de olsa minimize edilebilir. Projemiz kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğimizin devamında Mardin ve Van olmak üzere 2 ilde daha zeytinyağının tadım ve tanıtımını yapacağız. Sakarya etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na ve proje ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.