Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan fener alayı, Cuma Mahallesi ve Merkez Okulu caddesinin geçilmesinin ardından başladığı yerde son buldu. Belediye personeli ve vatandaşların katıldığı etkinlikte yakılan fenerler geceyi aydınlattı. Marşlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet'i kutlayan katılımcılar, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

"HEP BİRLİKTE KUTLADIK"

Meydanda belediye tarafından düzenlenen konser etkinliğinde Gökhan Doğançay sahne aldı. Rock tarzında söylediği şarkılarla tanınan Doğançay, Cem Karaca, Barış Manço ve MFÖ’nün bilinen şarkılarını seslendirdi. Çanakkale Türküsü'yle duygulandıran Doğançay, katılım az olsa da coşkunun yeterli olduğunu ifade etti.  
  Konserin sonunda Doğançay’a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Cumhuriyet'imizin 94. yılını büyük bir coşku ve mutlulukla hep birlikte kutladık. Bu akşamki hedef kitlemiz siz gençlerimiz ve yüreği genç kalanlardı. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Böyle Cumhuriyet'ine ve demokrasisine bağlı gençleri görmek, bizlere büyük gurur ve onur veriyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.