Uzun yıllar televizyonda ‘Haberci’ isimli programı hazırlayıp sunan ardından belgesel kanalı kuran ve şu an Youtube kanalı için belgeseller hazırlayan  uluslararası savaş fotoğrafçısı, gezgin, macera insanı, belgesel yapımcısı Coşkun Aral, yönetmen Timur Akkurt ve programcı Şenay Akkurt ile Karacasu’ya geldi. İlçede kendilerine yardımcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş ve müze personeli ile Afrodisias ve Çamarası’nı gezip çekimler yapan Aral’ın son durağı pide salonu oldu. Şirin Pide Salonu’nda Halil İbrahim Köse’nin yaptığı kıymalı, peynirli ve tahinli pidelerin tadına bakan Aral, burada da çekimler yaptı. Bu pidelerden ve Çamarası Mahallesinde kıl çadırda yaşayan çobanların yaptığı keçi peynirlerinden övgüyle bahseden Aral, “Afrodisias buranın yani bardağın bir kulpu, yemekleri ikinci kulpu. Karacasu ve Afrodisias’ın her zaman önü açık” dedi.

ÜÇÜNCÜ KEZ AFRODİSİAS’TA

İlçeye geliş sebebinden bahseden Aral, “Ben namı diğer Haberci, yıllarca belgeselci olarak dünyayı gezdim. Haberler ve belgeseller çektim. Bugün Karacasu’dayım. Şu anda burada bulunma nedenim program çekimleri. Şenay Akkurt ve eşi Timur Akkurt’la iki ayrı youtube programı için buraya geldik. Benim aklımda kalan unutulmaz damak lezzeti olan Karacasu’nun pideleriydi. Az önce pidelerin yapılışının belgeselini çektik. Afrodisas’a üçüncü gelişim. Daha önce Ara Güler ustam ve daha sonrasında tek başıma gelmiştim” dedi.

“PROMETHEUS GİBİ OLACAĞIZ”

Youtube’da program hazırlamasının nedenini açılayan Aral, “Kurduğumuz belgesel kanalı İz TV’ydi. 4 sene kadar önce bir şekilde devletimiz aldı, Katar’a sattı. Artık bizim kanalımız değil. Eski bölümlerimiz yayınlanıyor ama biz parasını verip yayımlatıyoruz. Şu an Youtube’da Coşkun Aral Anlatıyor isimli program yapıyorum. Önümüzdeki yıllarda da inşallah dünya çapında bir kanal olur. Çünkü bizi engelleseler bile tıpkı müzedeki Prometheus gibi ateşi çalmaya devam edeceğiz. Ateş aydınlanmadır. Ateş insanlığın yücelmesidir. Biz bunun gönüllüsüyüz. Evet cesedimize böyle kargalar geliyor, bizi mağdur etmek için her şeyi yapıyorlar. Ama biz ülkemizi çok seviyoruz. Dünyayı çok seviyoruz” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK STADYUMU”

Afrodisias’tan övgüyle bahseden Aral, “10 sene önce ustam Ara Güler’le geldim. Düşünebiliyor musunuz 57’lerde buraya gelmiş. Sabah bir uyandım diyor, Romalılar çaylarını içiyorlardı diyor. Bu bölge mermerin diyarı. Antik kentin en büyük saraylarının inşa edildiği mermerlerin çıkarıldığı bölge. Mabetler, tapınaklar, saraylar, daha da büyük amfi tiyatrolar. Arenaları bile içerisinde bulunduran hipodromlar. Şu anda dünyanın en büyük hipodromu burada. Öyle bir hipodrom düşünün ki ekonomi biraz kötüye mi gidiyor, hayvanları da birbiriyle dövüştürecek bir yer açalım, demiş Roma İmparatoru. Dünyada ilk kez hayvanların dövüştürüldüğü hipodrom yapılmış. Bunlar bizim bildiğimiz antik değerler. İnanılmaz bir ören yeri” şeklinde konuştu.

YEREL GAZETELERE İŞ DÜŞÜYOR

Yerel gazete ve gazetecilerin önemine değinen Aral, “Karacasu ve Afrodisias’ın önü açık. Sizler zaman zaman bizleri arayınız. Afrodisias buranın yani bardağın bir kulpu, yemekleri ikinci kulpu, diğer kulpları takmak sizin elinizde. Ona buna kızmanın bağırmanın çağırmanın bir anlamı yok. Herkes bildiği alanda kendisini yetiştirsin yeter” dedi.

Haber Videosu