Aydın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik ve beraberindeki engelli dernekleri temsilcileri, Engelliler Haftası dolayısıyla Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Desteklerinden dolayı Vali Köşger’e plaket ve çeşitli hediyeler takdim eden engelli dernekleri temsilcileri, zaman zaman yaşadıkları sorunlarını da aktardı. Dernek yetkilileri, eğitimleri biten engelli gençlerin topluma kazandırılması ve sosyalleşmeleri için Efeler ilçesinde bir Engelli Yaşam Merkezi kurulmasını istedi.

“YER KONUSUNDA SORUNUMUZ VAR”

Engelli Yaşam Merkezi’nin Efeler ilçesi için öncelikli konulardan biri olduğuna değinen Aydın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bozçelik, “Pınarbaşı mevkiinde bir binamız var ve orayı aktif yaşam merkezi olarak düşünmüştük. Oranın şu an yıkım aşamasıyla ilgili süreç devam ediyor. Bakanlıktan onay bekliyoruz. Bu durum Aydın’ın en büyük ihtiyaçlarından birisi. Ama yer konusunda sorunumuz var. Bununla ilgili uygun bina bulunabilirse kiralama yöntemiyle de bu sorun çözülebilir. Bakanlıktan bununla ilgili bir söz almıştık. GEKA’yla birlikte yapılacak bir işbirliğiyle de bu sorunu aşabiliriz” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Engellilerin her türlü sıkıntılarında yanlarında olduklarını belirten Vali Köşger ise, “Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için devlet olarak son dönemde oldukça önemli işler yapıldı. Engelli kardeşlerimiz bu ülkenin eşit bir vatandaşıdır. Onların da bu ülkenin refah düzeyinden en iyi yararlanması gerekir. Engellilere yönelik daha iyi hizmetlerin olması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bizim medeniyetimiz kanadı kırık kuşlar için vakıf kurmuş bir medeniyettir. Bizler kuşlar için bu kadar hassasiyet gösteren bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu toplumdaki hiçbir kardeşimiz ötekileştirilmeden, herhangi bir engel ve sıkıntıyla karşılaşmadan, daha mutlu ve huzurlu olmalarına katkı sağlamak için devletimiz her zaman üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Biz o noktada gereken çalışmaları yürütüyoruz. Sıkıntıları bize iletmede yardımcı olan derneklerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.