İlçe merkezine 12 kilometre mesafede 535 nüfuslu küçük bir kırsal mahalle olan Karacaören’de, 26 öğrencinin birleştirilmiş sınıfta eğitim aldığı sadece iki eğitimcinin görev yaptığı Karacaören Şehit Mehmet Aykan İlkokulunda Müdür Yetkili Öğretmeni Özge Akkın, istenilince her şeyin başarılabileceğini ortaya koyan bir çalışmaya imza attı. 3 yıl önce okulda görev yapmaya başlayan, asıl branşı Okul Öncesi Öğretmeni olan Özge Akkın, okumada geri kalan öğrencilerin okumalarını geliştirebilmek için kütüphane kurmaya karar verdi. Sosyal medya üzerinde gönüllü olarak kitap bağışlarına öncülük yapan Şehit Kütüphaneleri Gönülleri ile irtibata geçerek Türkiye’nin dört bir yanından kolilerce kitabın okula kazandırılmasını sağlayan, kütüphanenin fiziki koşullarının oluşturulması, okulun güzelleştirilmesi ve kitaplarının temininde gerekli yerlerle irtibata geçerek okulu bugünlere getiren Özge Akkın, Kaymakam tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

KARDEŞ OKUL DA DESTEK VERDİ

Kütüphane projesine Karacasu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Kütüphanesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla uygulanan ‘Kitap Her Yerde Okunur’ projesi ile kitap okumayı geliştirme amacıyla uygulanan kütüphanem yanımda projesi kapsamında destek verildi. Karacasu İmam Hatip Ortaokulunun Tam Anlamıyla Kardeşiz projesi kapsamında kardeş okul seçtiği Şehit Mehmet Aykan Okulunun fiziki şartlarını güzelleştirmesi, kütüphanenin oluşturulmasına katkı sunulması anlamında destek verdi.

“ŞEHİDİMİZİN HATIRASINI KİTAPLARLA YAŞATACAĞIZ”

Okul Müdür Yetkili Öğretmeni Özge Akkın, törende yaptığı konuşmada “Bugün burada 7 ay önce bir hayali gerçekleştirmek adına çıkılan yolun sonuna gelebilmenin mutluluğunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. 7 ay önce kitap okuma kültürünü öğrencilerimizde bir alışkanlık haline getirebilmek, kitap sevgisini bir parça da olsa yüreklerine işlemek, kütüphaneye erişim konusunda yaşanan güçlükleri aşmak, bunlarla birlikte şehidimizi Mehmet Aykan’ın aziz hatırasını kitaplarla yaşatabilmek adına okulumuzda bir sınıfı kütüphaneye dönüştürmeye karar verdik. Uzun ve özverili uğraşlar sonucunda öğrencilerimiz ve tüm mahalle halkının kullanımına açık olan 2 bin 500 kitaplı zengin bir kütüphane oluşturduk. Biliyoruz ki kitap gelecek nesillerin tek çıkış yolu ve çağdaşlaşmaya açılan tek penceredir. Eğitimin, öğrenmenin ve düşüncenin yegane temelidir. Hiç şüphesiz kitaplara duyduğu sevgi, öğrenme ve öğretmen çabasına sonsuz saygı duyduğumuz Mustafa Kemal Atatürk bize en büyük yol gösterici olmuştur. Çocukluğundan itibaren kuşkusuz en çok yaptığı şey kitap okumaktı ve çevresindekilere, 'Eğer kitap okumasaydım, bu yaptıklarımın, hiçbirini yapamazdım' demiştir. Yurt gezilerinde de özel kitaplığını yanında götürmüştür. Öğrencilerimize Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde düşünen, sorgulayan, araştıran birer okuyucu olmalarını öğütlemeye çalışacağım” dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Akkın, “Kütüphanemizin kuruluş aşamasında desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley’e, Karacasu Belediye Başkanlığına, Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, süreç boyu bizleri yalnız bırakmayan Tam Anlamıyla Kardeşiz projesi kapsamında kardeş okulumuz olarak tüm imkan ve kaynaklarını düşünmeden bizimle paylaşan gerçek manada kardeşlik duygusunu bize yaşatan ve okulumuza yaptıkları iyilik projesi ile Türkiye çapında ilk dörde giren Karacasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, öğretmenleri ve öğrencilerine, sosyal medya aracılığı ile sesimizi duyuran Türkiye’nin dört bir köşesinden kütüphanemize kitap desteğinde bulunan gönüllülerle bizi buluşturan, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğuna, okulumuz öğretmen, öğrenci ile velilerine ve basın temsilcilerine teşekkür ederim. Kütüphanemizin bugünkü halini almasında maddi manevi emeği geçen herkese minnettarız” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

“YILIN ÖĞRETMENLERİNDEN BİRİSİ OLARAK GÖRÜYORUM”

Özge Akkın’a çalışmaları sebebiyle başarı belgesi takdim eden Kaymakam Ahmet Soley, “Şehidimiz Mehmet Aykan’ın adını ilelebet yaşatacak olan okulumuz bünyesinde açtığımız kütüphane hayırlı olsun. Bugün buradan birleştirilmiş sınıflarda eğitim veren öğretmenimizin öğretmenlikte gösterdiği başarı kadar sosyal anlamdaki gayretlerinin sonucunda ortaya çıkardığı güzel bir eserin açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Kendisi mütevazi davrandı ama bütün pay kendisine aittir. Çeşitli yardımları hep kendisi sağladı. Örnek bir çalışma yaptı. Az önce sunucu Berkan Dikili öğretmenimizin de söylediği gibi yılın öğretmenlerinden birisi olarak görüyorum. Bu projeye destek veren İyilik Projesinde Türkiye finaline kalarak büyük başarı gösteren  Karacasu İmam Hatip Ortaokulu’nun da bu projede büyük destekleri oldu. Öğretmenimizin en büyük yardımcısıydılar.  Ben Türkiye çapındaki başarıları ve bu güzel eser için Karacasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürüne ve projede yer alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.