Aydın’ın sakin şehri olarak bilinen Yenipazar ilçesinde yerel seçimlerin sona ermesi ve belediye başkanı Mehmet Yüsran Erden’in de göreve başlamasının ardından ilk belediye meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye düğün salonunda yapılan toplantıya 11 meclis üyesi eksiksiz katılırken, partilerin ilçe başkanları da aynı şekilde tam kadro katılım sağladı. CHP İlçe Başkanı Sergül Duransoy, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Somer, MHP İlçe Başkanı Osman Bolatoğlu, İYİ Parti ilçe Başkanı Tarkun İnceoğlu’nun yakından takip ettiği meclis toplantısını mahalle muhtarları da katılım sağladı.

“GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla yeni dönem meclisin açılışı gerçekleşirken, başkan Erden de bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Yenipazar’ı tanıtmak ve kalkındırmak için meclis üyeleriyle birlikte çok büyük bir sorumluluk üstlendiklerini dile getiren Erden, “Belediyeler kentlerin ve yerleşim yerlerin üstünü örten çadırlardır. Bu çadırın her bir ucundan birimiz tutuyoruz. Bu çadırın altında yaşayan herkesi kötülüklerden koruyacağız. İlçemizde tarım ve turizm modelli bir kalkınma modeline ihtiyaç var. Tarım ve hayvancılığı geliştirecek projelere ağırlık vereceğiz. Bütün programların, projelerin, hayallerin, hedeflerin gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz. İlçemizin adını duyurmak, kenti dışa açmak, rekabetçi olmak, insanlarımızın mutlu ve huzurlu olması adına bu ilçeyi merak edilen bir yere haline getirmemiz gerekiyor. Hane halkı gelirleri artmış sağlıklı bir altyapıya sahip güzel ve zenginleşmiş bir Yenipazar için güçlerimizi birleştireceğiz. Merkezi hükümetten ve Büyükşehir Belediyesi’nden de destek alıp yatırımların bazılarını onlara yaptıracağız. Beraber çalışıp güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Gündem maddelerinin tek tek okunarak karar bağlandığı toplantıda belediye karar organları ve komisyon üyeleri belirlendi. Yapılan açık ve gizli oylamalar sonucunda birinci başkanvekili CHP’den Cihan Cavit Saygılı ikinci başkanvekili ise Süleyman Altınkaya oldu. Meclis katip asil üyeliğine CHP’den Muharrem Tosun, İlknur Acar, yedek üyeliğine de Süleyman Altınkaya ve Kıvanç İşbilen seçildi. CHP’den Cihan Cavit Saygılı ve Süleyman Saygılı encümen üyesi olurken, 2019 yılı için CHP’den Cihan Cavit Saygılı ve Muharrem Tosun ile AK Parti’den Mehmet Koç Denetim Komisyonu üyesi olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP’den Kıvanç İşbilen ve Muharrem Tosun ile AK Parti’den İsmail Ünsal yer aldı. İmar Komisyonu’na CHP’den Cihan Cavit Saygılı ve Süleyman Altınkaya ile AK Partiden Ahmet Çilengir seçilirken, Kıymet Takdir Komisyonu’na da CHP’den Kıvanç İşbilen ve Muharrem Tosun ile AK parti’den Mehmet Koç seçildi.

AYRI İKİ

 

KOMİSYON DAHA KURULDU

Gündem maddeleri arasında yer alan faaliyet ve denetim komisyon raporlarının okunup meclis üyeleri tarafından oylandı ve karara bağlandı. Mevzuatta zorunlu olarak belirlenmesi gereken komisyon üyelerinin ardından gündeme CHP grubunun talebi üzerine Turizm ve Tanıtım Komisyonu ile Tarım Komisyonu’nun da eklenmesi istendi. Bu madde de kabul edildikten sonra yeni komisyonların üyeleri de belirlendi. Turizm ve Tanıtım Komisyonu’na CHP’den Muharrem Tosun ve İlknur Acar ile AK Parti’den Mustafa Kahyaoğlu seçildi. Tarım Komisyonu da CHP’den Kıvanç İşbilen ve Süleyman Altınkaya ile AK Parti’den Mustafa Kahyaoğlu’ndan oluştu.

İCARLAR KAPIDA

Toplantıda bazı meclis üyeleri Zafer Savcı döneminin iyi incelenmesi gerektiğini belirtti. Belediye Başkanı Erden de belediyenin borçlarının ortada olduğunu ve 4 milyonun üzerinde bir borçla belediyeyi devraldıklarını ifade ederek, “Dosyaları inceliyoruz. Üstünde durmamız gereken konular var. Biz hesap sorma ve ille de dosya karıştırıp bir şeyler bulma derdinde değiliz. Belediyemizin kısa vadeli nakit sıkıntısı var. Piyasa borçlarımız var bunlardan hatta icralık duruma gelecek olduklarımız var. Sıcak paraya ihtiyaç olduğu kesin. Biz bu tabloyla karşılaşacağımızı düşünüyorduk. Kamuoyunu rahatlatmamız gereken dosyalar var bu dosyalara bakacağız. Sırada birkaç tane bekleyen icra var ama biz bunları bekletmeye çalışıyoruz. Yenipazar bu noktaya gelmemeliydi. Ama gelmiş. 5 Mayıs Yörük Şenliği için meclisimiz 20 bin lira nakdi yardım kararı çıkmış. Hamzabali Camisinin tadilatı için de 50 bin lira yardım kararı çıkmış. Bu paraları bir şekilde bulup ayarlayacağız” diye konuştu.