Sukas, seçim çalışmalarına memleketi Bozdoğan’dan başladı. Bozdoğan Belediyesi eski başkanlarından olan babası Mustafa Sarıoğlu’nun yanı sıra partisinin bazı ilçe başkanları, parti yöneticileri, aday adayı olan ancak listede yer bulamayan Mehmet Baldır ile  birlikte ilk olarak Atatürk Parkı’na gelen Berna Sukas, burada yakınları ve sevenleriyle buluştu. Sukas için parkta kurban kesilmesinin ardından İYİ Partililer toplu olarak pazar esnafını ziyaret etti. 1980-1999 yılları arasında Bozdoğan Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Sarıoğlu da kızı Berna Sukas için Bozdoğanlılardan destek istedi.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE ZİYARETİ

Berna Sukas ve beraberindekiler daha sonra Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret için teşekkür eden Kaymakam Akyüz, “Kritik bir süreç. Biz de yakın zamanda seçim güvenliği toplantımızı yapacağız. Allah yardımcınız olsun. Güzel Ramazan gününde birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi. Berna Sukas ise, “İnşallah Ramazan’ın bu suküneti, dinginliği tüm aylara dağılsın. Yalnızca Bozdoğan veya Aydın özelinde değil, tüm Türkiye’ye huzur hakim olsun. Türkiye için hayırlısı ne ise Rabbim onu nasip etsin” ifadelerini kullandı. 
  Daha sonra İYİ Parti ilçe binasına geçen Berna Sukas ve beraberindekiler, burada partililerle bir araya geldi. Aday adaylarından Pınar Önçer, ilçe binasına gelerek Berna Sukas’a başarı diledi. 
  Sukas, Bozdoğan’da son olarak Belediye Başkanı Tümer Apaydın’ı makamında ziyaret etti. CHP’li Başkan Apaydın, İYİ Parti ve CHP’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’na seçimde başarı diledi.

"HEM AYDIN, HEM TÜRKİYE DAHA İYİ OLACAK"

Ziyaret çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Berna Sukas, “İstanbul’da yaşasam da bir ayağım sürekli Aydın’da oldu. Memleketimize hizmet etmek için görevlendirildik. İnşallah bu göreve layık oluruz. Çok mutlu ve gururluyum. Bugün Aydın’ın beni bu kadar sıcak karşılaması, ilçe başkanları ve aday adaylarının bana destek olmak için buraya gelmeleri beni çok mutlu etti. İnşallah hem Aydın, hem de Türkiye daha iyi olacak” diye konuştu.

"KIZIMIN HER ZAMAN ARKASINDAYIM"

Sukas’ın babası Mustafa Sarıoğlu ise, “Kızımın milletvekili adayı olmasından dolayı çok gururluyum. Çocuklarıma haram lokma yedirmedim. Günde 20 saat çalıştım, Bozdoğan’ı Bozdoğan yaptım. Kızımın her zaman arkasındayım. Başarılar diliyorum” dedi.