Bugün saat 07.00 sıralarında 2 bin 560 yolcu ve bin 25 mürettebatı ile Kuşadası Ege Port Limanı'na yanaşan gemiden inen turistleri halk oyunları ekibi ile birlikte yağan yağmur karşıladı. Gemiden inen turistlerin büyük çoğunluğu, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi turlarına katıldı. Tur programına katılmayan yolcular Kuşadası çarşılarına yöneldi.

"6 SEFERLERİ DAHA OLACAK"

Tura Turizm Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Öner, uzun bir aradan sonra başta American Holland Line olmak üzere bazı Cruise firmalarının 2019’da sefer başlatmasının sevindirici olduğunu söyledi. Gelen geminin Kuşadası’na sezon boyunca 6 seferi daha olacağını, aynı şirketin diğer gemileri ile birlikte Kuşadası’na 11 sefer yapacağını belirtti. Öner, seferlerin 2020 yılından itibaren de artarak devam edeceğini umduklarını dile getirdi. Gelen misafirlerin burada olmaktan memnun olduklarını aktaran Öner, seferlerin Kuşadası turizmi için hayırlı olmasını diledi. 
  Dünyanın en büyük  gemilerinden olan, 2016 yılı yapımı 99 bin 800 ton ağırlığında, 285 metre uzunluğundaki Konıngsdam kruvaziyer gemisi, 12 katlı ve 3 bin 150 kişilik kapasiteye sahip.  Ayrıca 35 büyük Amerikan gemisinin daha Kuşadası'na sefer düzenleyeceği belirtiliyor.

Haber Videosu