Ege Türkmen Yörükleri Kültür Etkinlikleri Derneği, Germencik Belediyesi'nin katkılarıyla boğa güreşleri festivali düzenledi. Ortaklar Stadyumu'nda gerçekleştirilen festival, sıcak havaya rağmen ilgi gördü. Çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde Denizli, İzmir, Aydın ve Muğla'dan toplam 60 çift pehlivan boğa karşı karşıya geldi.

120 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ DAĞITILDI

Kıran kırana mücadelelere sahne olan boğa güreşleri, 8 kategoride yapıldı. Deste, tozkoparan, orta, başaltı, baş, süper baş, baş üstü ve süper baş üstü kategorilerinde başarılı olan boğaların sahipleri, kupa ve para ile ödüllendirildi. Toplam 120 bin liralık para ödülünün dağıtıldığı güreşleri, vatandaşlar da heyecan ve dikkatle takip etti.

ÖNDEŞ’E TEŞEKKÜR ETTİ

Ege Türkmen Yörükleri Kültür Etkinlikleri Derneği Başkanı Abdurrahman Karazor, boğa güreşleri kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Bu yıl güreşleri, eğitim yararına düzenlediklerini belirten Karazor, "Dernek olarak geçmiş yıllarda cami ve okul yararına boğa güreşleri gerçekleştirdik. Bu güreşimizi ise okul çocuklarının kalem, silgi, defter ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için düzenledik" ifadelerini kullandı. Karazor, boğa güreşlerine verdiği destekten dolayı Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’e de teşekkür etti.

Haber Videosu