Yeni sezonu 3 tecrübeli oyuncu nezaretinde genç takım ile açan Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Aydınspor 1923’te, Teknik Direktör Soner Ancın, yeni gelen Teknik Direktör Yavuz İncedal’a, genç oyuncuları hazırladığını belirtti. Genç futbolculara önem veren tecrübeli teknik adam ile görüşme yaparak genç oyuncuları tanıtacağını ifade eden Soner Ancın, yaşanan olumsuz süreçte altyapının da ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

"REKABETE HAZIR 8-10 OYUNCUMUZ VAR"

Yönetim kurulunun transfer yasağını açmak için yoğun çaba harcadığını ifade eden Ancın, “Yönetimimiz transfer yasağını açmak için çabalıyorlar, çalışıyorlar. Biz en kötü tabloya göre hareket ediyoruz. Ola ki her şey olumsuz oldu, o zaman bu çocuklar çıkacak sahaya. En azından şöyle bakmak lazım, kulübün içinde bulunduğu tablo herkesi tedirgin ediyor. Bu çocuklar olmasaydı, sahaya çıkacak oyuncumuz da olmayacaktı. En azından sahaya çıkacak oyuncular var. Birçok kulübün de altyapısında görmek istediği, olmasını istediği oyuncular var burada. Gelecek vadeden çok oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki de tecrübe eksikliğimiz var, gençlerin daha öğrenmesi gereken çok şey var ama bu çocuklar da boş değil" dedi.

"GENÇLERE SONSUZ GÜVENİYORUM"

Serkan, Ulaş ve Canberk gibi tecrübeli isimlerle hep birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Ancın, şunları kaydetti: "İnşallah transfer yasağı aşılır, gelecek olan oyuncularla da beraber ciddi anlamda rekabet edebilecek kapasitede 8-10 oyuncumuz var. Ben o konuda gençlere sonsuz güveniyorum. Gelecek olan transferlerle, bizim kendi gençlerimizin en az 4-5 tanesinin ilk 11’de ya da kadroda bulunacağına kanaatim tam. İlk 11’e giremeseler bile ciddi anlamda o rekabeti sonuna kadar sürdürürler. Özellikle çok aşama kaydeden birkaç oyuncumuz var. Onların da bu kulüp için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Oraya büyük bir heyecanla geliyorlar ve antrenmanları büyük bir ciddiyetle yapıyorlar. Kulübün içinde bulunduğu durumu hiçbir şekilde düşünmeden, hepsini bir kenara bırakıp, en iyi şekilde işlerini yapmaya çalışıyorlar. Yarın bir gün bu çocuklar sahaya çıktıklarında da bu böyle olacak."

"YAVUZ İNCEDAL HOCAMIZ İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Ancın, yönetim kurulu tarafından kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını, yalnızca 2 haftalığına değil, tüm yaz boyunca çocukların daha iyi olması adına çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Ancın, "İçinde bulunduğumuz şartlar içinde en sağlıklı neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Yavuz İncedal hocamız ile de görüşeceğiz. Çocuklarımızı anlatacağız, kendisini aydınlatacağız. Her şeyden önce kulübün menfaatleri doğrultusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Kim hak ediyorsa, kim hocanın gözüne girerse, kim verilen görevi iyi yaparsa o yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı.

ALTYAPININ ÖNEMİNİ HERKESİN FARKINA VARMASI GEREK”

Genç futbolcularına güvendiğini ve kendilerine her zaman ihtiyaç duyulacağını ifade eden Teknik Direktör Soner Ancın, sözlerini şöyle tamamladı: “Sonuçta bu çocuklara bizim her zaman ihtiyacımız olacak. 'Altyapının önemi' diyoruz her zaman. Özellikle bu 3 aylık süreçte kulübün yaşadığı sıkıntılardan, altyapının ne kadar önemli olduğunun artık herkesin biraz daha farkına varması gerekiyor. Altyapıya önem verirsek, bizim 1-2 sene sonra, dışarıdan transfere çok fazla ihtiyacımız olmayacaktır. Hatta bu çocukları parlatıp iyi bir seviyeye getirdikten sonra başka kulüplere sattığımızda para da kazanılabilir ve borç sorunları da çözülebilir. Az transfer yapıp kendi öz kaynaklarımıza yönelerek, dışarıya transfer yapabilirsek bu borçlar ancak böyle kapatılır. İnşallah bir kampanya başlatıldı, ona da tüm şehir destek verir ve kulübün önü de açılır. İnşallah aydınlık günlere doğru yol alırız."