Köşk Belediyesi işbirliği yaptığı yeni firmalar ile ilçe merkezinde geri dönüşüm noktalarına katı atık toplama kutularını yerleştirerek Ambalaj Atıkları Toplama Projesi’nin startını verdi. 
Kısa zamanda çeşitli kampanyalarla geri dönüşümü özendirme çabasında öncü olan Köşk Belediyesi, böylelikle kağıt, karton, cam, metal, plastik, kompozit gibi ambalaj atıklarının konut, kamu iş yeri, özel iş yeri ve okullarda ayrı biriktirilmesi veya lisanslı firma tarafından çöpten ayrı toplanmasını sağlıyor. Karışık olarak toplanan bu atıkların cinslerine göre ayrılıp geri dönüştürülmek ve yeni ürünler elde etmek üzere firmalarla işbirliği yapan Köşk Belediyesi, proje ile vatandaşları özendirerek geri dönüşüme kazandırdığı atıklar sayesinde ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlıyor. Ambalaj Atıkları Toplama Projesi kapsamında toplanmasına imkan da sağlanıyor.

“ÇEVRE ŞUURU AŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Geri dönüşüm konusunda atıkların çöp olmadan ayrışmasının amaçlandığını ifade eden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Başlangıç olarak plastik, cam ve metal atıklar için hazırlanan geri dönüşüm kutularını ilçemizde toplama noktalarına yerleştirdik. Bu projeyle çevremizi temiz tutmak, geri dönüşüme katkıda bulunmak ve en önemlisi öğrencilere çevre şuuru aşılamayı hedefliyoruz. Geri dönüşümü sağlanabilecek atıkların çöpe gitmesinin önüne geçmek ve doğayı korumak üzere dağıtılan kutular belirli periyotlarda işbirliği yaptığımız firmalar tarafından toplanacak. Hemşehrilerimizden de; kağıt, karton, plastik, pet şişe ve cam gibi geri dönüşümü mümkün olan maddeleri diğer atıklardan ayrı olarak geri dönüşüm kutularına atmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEM İLÇEMİZİ HEM DE DOĞAMIZI KORUYACAĞIZ”

‘Temiz Çevre, Bilinçli Toplum’ sloganıyla temizlik işlerine ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Kılınç, “Kurduğumuz ekiplerle titizlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geri dönüşüm kutuları da bu işin bir parçasıdır. Sadece belediye olarak değil, hep birlikte hem ilçemizi temiz tutacağız hem de doğamızı koruyacağız. Bu doğrultuda Köşk’te yaşayan her bir fert çevresinden sorumludur. Tüm vatandaşlarımız özellikle temizlik konusunda en az belediye kadar sorumlu olmalı ve hassas davranmalıdır. Ortak yaşam alanlarımızı birlikte korumalıyız” diye konuştu.