Batının sakin kenti olarak bilinen Aydın’da son yıllarda asayiş olaylarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Özellikle Nazilli bölgesinde akla hayale gelmeyen olaylar yaşandı. Bir çoğu ülke gündemine oturan olaylar, 'Nazilli’de neler oluyor?' sorularını akla getirdi. Biz de 2017 yılı içerisinde Nazilli’de neler yaşandığını araştırdık. İşte Nazilli’de 9 ayda yaşanan önemli asayiş olayları...

İKİ POLİS ŞEHİT OLDU


  30 Aralık: Bir grup efe kıyafetli Alperen Ocakları üyesi genç, yılbaşına tepki için noel baba kıyafeti giydirdikleri gencin kafasına oyuncak silah dayayıp eylem yaptı. Olay ülke gündemine oturdu.
  3 Ocak: Fırıncılık yapan evli ve 2 çocuk babası Turan A, evden kaçan eşinin yasak ilişki yaşadığı iddia edilen sevgilisi tarafından sokak ortasında bıçaklandı.
  3 Ocak: Kaçan şüpheli aracı kovalayan polis otosunun tankerle çarpışması sonucu meydana gelen kazada Başpolis Yener Arslan ile Polis Memuru Hasan Özdemir şehit oldu.
  7 Ocak: Sosyal medya hesabından terör örgütü PKK’yı öven genç kaldığı KYK yurdunda gözaltına alındı.
  8 Ocak: Bir alışveriş merkezinden hırsızlık yaparak kayıplara karışan ve diğer gün aynı iş yerinin başka şubesinden malzeme çalan üç kız öğrenci, suçüstü yakalandı.

İŞ ADAMININ İŞ YERİ KURŞUNLANDI


  15 Ocak: Traktörüyle yaşlı bir kadının odunlarını taşıyan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Küçük (36), köye dönüş yolunda tartıştığı akrabası tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.
  19 Ocak: AK Parti Nazilli İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden üç ay önce istifa eden İş Adamı Ertuğrul Oflioğlu'nun sahibi olduğu ekmek fırını, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı.
  20 Ocak: Askeri üniformayla fakülteye gelen ve kendini istihbaratçı binbaşı olarak tanıtan dolandırıcı M.D, güvenlik güçleri tarafından yakalanırken çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
 

DÖVEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ CESET BULUNDU


  1 Şubat: Bozyurt Mahallesi yakınlarındaki zeytinlik alanda Muharrem Fındık'ın dövülerek öldürülmüş halde çıplak cesedi bulundu.
  6 Şubat: Bir süpermarkette silah ve palayla soygun yapan iki kardeş, trenle kaçarken yakalandı.
  12 Şubat: Gece vardiyasında çalışırken kendisini arayan birinin ihbarıyla gittiği evinde eşini bir başka erkekle yakalayan koca çılgına döndü. Öfkeli kocadan hemen sonra eve giren polis cinayetin önüne geçti.
  16 Şubat: Motosikletiyle ata çarpan genç hayatını kaybederken 2 kişi yaralandı.
  20 Şubat: 26 yaşındaki bir çocuk babası Mehmet Özkara intihar etti.
  22 Şubat: 20 gün içerisinde 8 ayrı TIR ve kamyondan akaryakıt çalan 3 kişi akşam saatlerinde güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu ile yakalandı. 
  27 Şubat: Patlayan lastiği kontrol için araçtan inen iki kişiye çarparak, 1 kişinin ölümü ve 1 kişinin yaralanmasına neden olan TIR sürücüsü kopan tampon parçası sayesinde yakalandı.

20 PKK ŞÜPHELİSİ YAKALANDI


  20 Mart: Nazilli’de güvenlik güçleri tarafından sürdürülen PKK/KCK operasyonunda 20 şüpheli gözaltına alındı. 
  18 Nisan: Otomobil ile emniyete ait motosikletin karıştığı kazada bir polis memuru yaralandı. 
  28 Nisan: Cumhuriyet Mahallesi Şehit Murat Ultay Bulvarı’ndaki bir sitenin bahçesinde temizlik yapan belediye görevlileri el bombası buldu.
  13 Mayıs: Nazilli ilçesinde terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen bir şüpheli, polisin iş yerine düzenlediği operasyonla yakalandı.

TÜRBE ZİYARETİNE GİDERKEN NAZİLLİ’DE ÖLDÜ

14 Mayıs: Nazilli’de işlediği 14 ayrı hırsızlık suçundan aranan M.K. isimli azılı hırsız, yol kontrolü sırasında yakalandı. 
  19 Mayıs: Nazilli’de jandarmanın terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik olarak düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 5’i tutuklandı. 
  20 Mayıs: Hatay’ın Dörtyol ilçesinden İzmir Tire’ye türbe ziyaretine gitmek için yola çıkan tur otobüsünde bulunan evli ve 2 çocuk annesi Seyfure Şeyma Yıldız, sabah namazını kılmak için Nazilli’de verilen molada otobüsten inip camiye gitmek isterken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
  22 Mayıs: Nazilli’de taşeron belediye işçilerini taşıyan servis minibüsünün köprüden uçması sonucu 9 kişi yaralandı.

MOTOSİKLET KAZASINDA 2 GENÇ ÖLDÜ


  25 Mayıs: Nazilli’de yaşayan ailesini ve çocuklarını bırakarak yasa dışı yollardan Suriye’ye geçen ve El-Kaide terör örgütüne bağlı El-Nusra Cephesi’nde silahlı eylemlere katıldığı iddiasıyla yargılan sanık, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
  25 Mayıs: Nazilli’de İsabeyli Mahallesi, Yeşildere mevkisinde kontrolden çıkan motosikletin devrilmesi sonucu Adnan Balcı ve Uğur Sakarya öldü.
  30 Haziran: Nazilli ilçesinde park halindeki iki araca çarpan motosiklet sürücüsü Rıfat Dumanoğlu hayatını kaybetti.

ESRARDAN DÜŞEN ATEŞ 3 EVİ YAKTI


  4 Temmuz: Yeşil Mahalle'de sabah saatlerinde bir gencin kullandığı esrardan düşen ateşin halıyı yakması sonucu, yan yana bulunan 3 ev alevlere teslim oldu.
  9 Temmuz: Yıldıztepe Mahallesi'nde 82 yaşındaki Nadire Akdemir'in evine giren polis memuru İ.G, yaşlı kadını darp ederek evdeki ziynet eşyalarını gasp etti. Polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında polis memuru yakalanarak tutuklanırken, yaşlı kadın uzun süre hastanede tedavi gördü.
  17 Temmuz: Akçay piknik alanında aldığı alkolünde etkisiyle nehre düşen gencin cesedi Sultanhisar’da bulundu.

SU ARARKEN TOPRAK ALTINDA KALDI


  18 Temmuz: Ovacık Mahallesi’nde su bulabilmek için yapılan kazı esnasında göçük altında kalan Mehmet Çolak hayatını kaybetti.
  31 Temmuz: Nazilli’de alkollü araç kullandığı iddia edilen sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Uzun süren kovalamacanın ardından polis aracına çarparak kaza yapan araçtaki 4 kişi yaralandı.  
  1 Ağustos: Zafer Mahallesi’nde alkollü olduğu iddia edilen şahıs, havaya ateş açarak çevredekileri rahatsız ettiği ihbarıyla kendisini uyarmaya gelen polis memuruna kafa attı. 
  2 Ağustos: Okulun bahçesinde bulunan aydınlatma lambasının ampulünü değiştirmek için direğe tırmanan işçi Halit Rençber, elektrik akımına kapılarak yere düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 
  İŞ YERİ TAHLİYE EDİLİNCE İNTİHAR ETTİ
  9 Ağustos:
Uzun yıllardır hazır giyim sektöründe hizmet veren tuhafiyeci Abdullah Şayık, iş yeri tahliye edilince intihar etti.
  22 Ağustos: Nazilli’de otomobilin TIR'a arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, Aydın Kabak (21) ile aynı araçta bulunan arkadaşları Oğuzhan Uslu (20), İbrahim Göğebakan (20) ve Yarkın Kaya (21) feci şekilde can verdi.

İKİ KARDEŞ ÖLDÜRÜLMÜŞ HALDE BULUNDU


  22 Ağustos: Nazilli Muammer Aksoy Mahallesi’nde bulunan Nazilli Gıdacılar Çarşısı yakınlarında Erhan ve Ercan H. isimli iki kardeş, pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulundu. 
 30 Ağustos: Kurbanlık koçun huysuzlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan araç sürücüsü Özdün Üretmen hayatını kaybetti. 
  3 Eylül: Nazilli’de Kurban Bayramı'nda gönül ilişkisi olduğu iddia edilen kadınla barışmak isteyen gazeteci, tartıştığı kadını ağır yaraladığı silah ile intihar etti. 
  6 Eylül: Nazilli’de bir eve yapılan baskında uzun namlulu silah, tabanca, susturucu, çok sayıda mermi ve uyuşturucu madde ele geçirildi.