Her gün yüzlerce kişinin kullandığı Uzun Çarşı, son dönemlerde en durgun günlerini yaşıyor. Kurban Bayramı öncesinde hareketli olması gereken çarşı, sessizliğe bürününce çarşı esnafı dükkanların önünde oturarak müşterinin gelmesini beklemeye başladı. 
Ekonomik olarak esnafların sıkıntılar yaşadığını ve esnaflığın zaman içerisinde bitme noktasına gelmesinden büyük endişe duyduklarını kaydeden çarşı esnaflarından Uğurcan Çal, "Önümüz bayram ve hiç bir hareketlilik söz konusu dahi değil" şeklinde konuştu.

"ESKİYE NAZARAN İŞLER DURGUN"


Kurban Bayramına sayılı günler kala Uzun Çarşı esnafı yaşanan durgunluktan dolayı dert yanarak, çarşıdaki durgunluğun bir an önce hareketlenmesi gerektiğini kaydeden Çal, "Eskiye nazaran işlerimiz çok durgun. Bayrama bir hafta kala işlerimizin açılacağını düşünüyorum. İşlerimiz şu anda çok durgun" diye konuştu.

"SICAKTA KİMSE DIŞARI ÇIKMIYOR"


Çarşı esnaflarından İbrahim Akşahan ise, "Bayrama son 3-4 gün kala satışlarda artış olur. Şu anda durgunluk söz konusu olsa da satışlarımız gayet iyi durumda. Havalar sıcak olduğu için insanlar sabah erken ya da akşam saatlerinde alışveriş yapmayı daha çok tercih ediyorlar" ifadelerini kullandı.