ABGC Başkanlığı görevinden kendi isteği ile ayrıldığını dile getiren Mehmet Aydın, "Aydın’da 13 Kasım 2013’de tarihinde bir grup meslektaşımızla beraber kurduğumuz ve kurucu başkanlığını üstlendiğim Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'ndan, işlerimin yoğunluğu nedeniyle istifa etme kararı aldım. Bu kararımı cemiyetimizin bağlı olduğu Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğlulları, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir'e ilettim. Kendi isteğimle, işlerim yoğunluğu nedeniyle, verimli olamayacağım düşüncesiyle başkanlıktan istifa ettim” dedi.

“ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Kongre sürecine kadar başkanlığı Cem Ulucan’ın yürüteceğini söyleyen Aydın, “Kongremize 1,5 yıl var. Tekrar kongre yapmaktansa yönetimimiz kendi içinde yaptığı değerlendirmede, istifamla boşalan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'na Cem Ulucan’ı seçti. Ben yine yönetimde görev alamaya devam edeceğim. Ege Gazeteciler Federasyonu'nda Genel Sekreterlik görevim ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğim devam ediyor. Aydın’da gazetecilik mesleğine ve gazeteci arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza sunmam gereken katkı varsa, ben üzerime düşeni bu meslek için yapmaya devam edeceğim. Ben bugüne kadar geçen süreçte, cemiyetimizin kuruluşundan bu yana tüm arkadaşlarımızın hakkını helal etmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.  

“KONGRE SÜRECİNE KADAR GÖREVİ YÜRÜTECEĞİM”

Başkanlık görevini üstlenen Ulucan ise, “Bu cemiyetin kuruluş aşamasında kurucu üyelerden biriydim. Başkan Yardımcılığı görevimi yürütüyordum. Yaşanan sürecin sonunda yönetimdeki arkadaşlarımız Mehmet Aydın’dan boşalan yönetime beni seçtiler. Kongreye kadar bu görevi ben yürüteceğim. Bugüne kadar bir şeyler yapmaya çalıştık, bundan sonra da inşallah güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.