2015 yılından bu yana Karacasu Şehitleri Ortaokulunda görev yapan 7 yıllık öğretmen Pınar Karadayı, 2 yıldır aynı okulda sürdürdüğü Müdür Yardımcılığı görevinin yanı sıra sanatsal faaliyetlerin birebir içerisinde olması ile öğrencilerine en iyi şekilde rol model oluyor. 
  Karacasu Halk Eğitim Merkezinde açılan bağlama kursu ile eline ilk kez 5 ay önce bağlama alan Karadayı, yıl sonu sergisinde kurs arkadaşları ile verdiği kısa konserle dikkat çekti. 'Eklemedir Koca Konak' türküsünü de tek başına seslendiren Karadayı, diğer parçalarda da arkadaşlarına bağlaması ile eşlik etti. Kursiyerler 'Eklemedir Koca Konak'ın yanı sıra, 'Bülbülüm Altın Kafeste' ve 'Karahisar Kalesi' türküleri ile dinleyenlerin kulağın pasını sildi.

"KÜLTÜR SANAT YAŞAMINI DEĞİŞTİRECEKLER"

Öte yandan bağlama kursu kursiyerleri performanslarıyla beğeni topladı. 5 ay gibi kısa sürede konser verecek duruma gelen kursiyerler önümüzdeki günlerde daha kapsamlı konser vermeleri yönünde geri dönüş aldı. Kurs öğreticisi Mehmet Avşar Girgin, “Haftada 10 saat olmak üzere toplam 80 saatlik kursumuz. İlk defa bağlama ile tanışan kursiyerlerimize temel nota bilgileri veriyoruz. Bağlama çalma tekniklerini öğretiyoruz. Gelişimleri 5 ayda gayet güzel. Arkadaşlarımız Karacasu’nun kültür ve sanat yaşamını değiştirecekler” dedi.