Kasım 2013’te hizmete giren 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi’ne ait 2 hastane binasının TOKİ tarafından kabul edilmemesinin ardından 4 yıldır virane halde kalan ve mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen eski devlet hastanesi binası, İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük’ün girişimleriyle Sağlık Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilirken, yerine okul veya okullar yapılması planlanıyor. İlk amaçlarının mahalle sakinlerinin şikayetlerine neden olan, virane haldeki binanın yıkımı olduğunu belirten yetkililer, ardından da deprem etüt raporlarının beklendiği sağlıksız binaları güçlendirmeyi veya yıkımı yapılan alana taşımayı hedeflediklerini belirtiyor. Yetkililer, ilçe sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin ve yerel yöneticilerin bu konuya sahip çıkması gerektiğinin altını çiziyor.

“EĞİTİM YUVASI OLACAK”

Yıkımın Nazilli’ye hayırlı olmasını dileyen Kaymakam İbrahim Küçük, “Yıllardır boş duran, mahalle tarafından da sürekli bize iletilen, rahatsızlıkların olduğu konusunda sık sık şikayet aldığımız eski devlet hastanemizin nihayet yıkımını yapıyoruz. Uzun bir süreç oldu. Bu süreç içerisinde prosedürler tamamlandı ve yıkım kararı alındı. Bu iş bize nasip oldu, inşallah açılışı da bize nasip olur. Bu alan ile yeni hastanenin yanındaki okul alanını takas yaptık. Burada emeği geçen Milletvekilimiz Abdurrahman Öz’e, valimize, belediye başkanımıza, milli eğitim camiamıza ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Yazışmalarımızın bitiminin ardından, olumsuz gelen deprem raporların ardından bugün itibariyle yıkıma başlıyoruz. Araziyi boş hale getireceğiz. İnşaatın 1-2 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Kazasız belasız bir yıkım olmasını diliyorum. Yıkım tahminimizce 1 ay sürecek. Belediyemiz tarafından yapılacak olan bu yıkımda katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan görüşmelerde bir veya birden fazla eğitim kurumunun buraya yapılmasını planlıyoruz. Kesin olarak söyleyebiliriz ki burası okul olacak. Eğitim yuvası olacak” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ”

Vatandaşların virane hale gelen hastane binalarından rahatsız olduğunu söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, şunları kaydetti: “Polis okulu ile atıl durumdaki hastane binaları arasındaki durum çok farklı. Bu binalar fuhuş ve esrarcı yatağı haline gelmişti. Mahalle sakinleri burada mağdur oluyordu. Bu binaların önünden vatandaşlarımız geçmekten çekiniyor ve korkuyordu. Bu yıkıma aslında bu yönden de bakmak gerekiyor. Nazilli Kaymakamımız bu olaya bu yönüyle baktı ve gereğinin yapılması için üzerlerine düşen görevleri yerine getirdi. Paydaşlarımızla beraber bu yıkım işini birlikte yapıyoruz. Buraya biran önce anaokulu, ilkokul veya ortaokul yapılmasını isteyeceğiz. Tabii ki burada en önemli vatandaşın memnuniyetidir.”

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Hastanenin tamamlanma sürecinin hastane müdürlüğü döneminde kendisine, yıkılmasının da yine bu kez Belediye Başkanı olarak kendisine nasip olduğunu hatırlatan Haluk Alıcık,  “Hastane olarak boşaltılmadan önce başka bir şey olarak değerlendirilmesini isterdim ancak devletimiz bununla ilgili incelemeleri yaptı ve depreme dayanıksız raporu bulunduğu için kullanımına izin vermedi. Buna saygı duyulmalı ve yeni yapılacak bir şeylere vesile olmalıyız. Ben Nazilli’de büyük bir meydanın olmasını istiyorum. Baktığımızda bu hastane eğer depreme dayanıksızsa, o binaların da öyle olduğunu düşünüyorum. Girişimler yaparak buraya taşınmasını ve oraya meydan yapılmasını öneriyoruz. Battı-Çıktıları olan şehrin görünümüne estetik katacak bir alan oluşturabiliriz. Ancak ilk mevzumuz bu ucube binaların ortadan kaldırılmasıdır. Ardından, 'İlçemiz için en yararlı ne olabilir?', burası için ortaya koymamız, takip etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
  Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla, verilen talimatın ardından eski devlet hastanesi görüntüleme merkezinin yıkımı ile bir ay sürecek çalışmalara başlandı.

Haber Videosu