Ziyarette Vali Köşger, başarılarından dolayı öğrencileri çeyrek altınla ödüllendirdi. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lise öğrencilerinden oluşturduğu 'rOctopus 7134' takımı, 27 Şubat-3 Mart 2019 tarihleri arasında Kanada'da düzenlenen FRC Festival'de Robotique Bölgesel Turnuvası'na katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 42 takımın yarıştığı turnuvada Aydınlı öğrenciler, hazırladıkları projeyle Girişimcilik Ödülü (Entrepreneurship Award) alarak hem Aydın’ın, hem de Türkiye’nin gururu oldu. Aydın'ın ilk ve tek robotik takımı olma özelliğini taşıyan 'rOctopus 7134', Vali Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ile öğretmenlerin yer aldığı ziyarette öğrenciler, Vali Köşger’i projeleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

"TAKDİRE ŞAYAN BİR DURUM"

'rOctopus 7134' takımının katıldığı çoğu yarışmada derece elde ederek ödül kazandığını belirten Vali Köşger, “Bu çocuklarımız, ailelerinin sağladığı katkı, okuldan bulunan sponsorlar ve valiliğimizin desteklediği sponsorluklarla bu başarıları elde ettiler. Takdire şayan bir durum. Çocuklarımız, büyük gayret, azmi, kabiliyetlerini ve birlikte iş ortaya çıkarabilme takım ruhuyla çalışmalar üretebilme becerilerini de gösterdiler. Bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden birisi, takım ruhuyla birlik ve beraberlik içinde bir şeyleri üretmeyi becerebilmemiz lazım. Bundan sonra da inşallah bu çalışmalar devam edecek" ifadelerini kullandı.

ÇEYREK ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

"Aydın’da eğitimde gelinen seviyeyi elbette ki daha iyisini yapmak üzere çalışmamız gereken bir noktada görüyoruz" diyen Köşger, şunları kaydetti: "Aydın’da geçmiş yıllarda eğitimde elde edilmiş başarılar var, onların daha da üstüne çıkacak başarılar yakalamamız lazım. Bizim tek zenginliğimiz, diğer ülkelere karşı en üstün tarafımız insan sermayemiz. Genç, dinamik ama iyi eğitilmiş, vatanına milletine bağlı, kendi değerlerinden kopmamış çocuklarımız, ülkemize çok önemli katma değerler oluşturacaklar. Vatanına milletine bağlı kendi değerlerinden kopmamış derken şunu ifade etmek istiyorum. Bu çocuklarımızı yetiştiriyoruz ancak zaman zaman başka ülkelere kaptırıyoruz. Bu anlamda kendi değerlerine ve vatanına da bağlı olması da çok önemli. Çocuklarımızı, öğretmenlerini ve emeği geçen herkesi başarılarından dolayı tebrik ediyorum." Ziyarette Vali Köşger, başarılarından dolayı öğrencileri çeyrek altınla ödüllendirdi.