İl Sağlık Müdürlüğü’nce teslim alınan ambulanslar için Valilik önünde tören düzenlendi. 
  Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Selma Özcan ile birlikte müdürler ve sağlık çalışanları katıldı. 
  İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz, 112 olarak 58 ambulansla hizmet vereceklerini belirterek, “Aydın’da 112 olarak 53 ambulansımız vardı. 5 ambulans daha görev yapmaya başlayacak ve sayı 58 olacak. 112 olarak Aydın’da 35 istasyonumuzla hizmet veriyoruz. Bu sayıya hastanelerde olan ambulansları da katarsak toplamda 107 ambulansla yaklaşık 600 personelimiz görev yapmaktadır. Görevimizi 7/24 saat esasıyla sürdürmeye çalışıyoruz. İl içinde 10 dakika, il dışı kırsalda ise 30 dakikayı aşmamak şartıyla bakanlığımızın bir hedefi var. Aydın olarak biz bu oranın yüzde 97’sini sağlamış durumdayız. Sizlerin de bildiği gibi çok uzak köylerimiz var. Bu uzak köylere ulaşmakta bazen 30 dakikayı aştığımız olabiliyor. Ama her geçen gün daha düzene girerek hedeflediğimiz yüzde 100’ü tutturacağız. En düşük modelli ambulansımız 2013 modeldir. Ambulans hizmetlerinde hatanın veya eksikliğin olmaması için çaba harcıyoruz” dedi.

“SAĞLIKTA İYİ NOKTADAYIZ” 

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Sağlık hizmetlerinde dünya devletleri içinde çok iyi yerdeyiz. Türkiye’de de en iyi kamu hizmeti veren, sağlık hizmetleridir. tabi ki bu duruma kolay gelinmedi. Altyapısıyla, personeliyle tüm hastanelerdeki donanımın var. İnşallah vakaya ulaşmaktaki yüzde 97’lik oranı yüzde 100 seviyesine çıkarmış olurlar. Şimdiden Aydın’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AMBULANS ŞOFÖRLÜĞÜ ZOR İŞ

Konuşmaların ardından Vali Köşger, ambulansların anahtarlarını şoförlere teslim etti. Aydın’da görev yapan iki kadın ambulans şoföründen biri olan ve yeni ambulansının anahtarını Vali Köşger’den teslim alan 26 yaşındaki Arzu Telvi, “Yaklaşık 6 yıldır ambulans şoförlüğü yapıyorum. Ambulans şoförlüğü zor bir iş. Artık ben bu işe alıştım. İşimi severek yapıyorum. İnsanlar kadın ambulans şoförünü karşılarında görünce şaşırıyor. Ailem de ilk başta bu işi yapmama karşı çıktı. Ancak daha sonra herkes bu duruma alıştı. Yeni ambulansımızı teslim aldık. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı. 
  Vali Köşger, daha sonra ambulansın direksiyonuna geçerek objektiflere poz verirken, ambulansların özellikleri hakkında İl Müdürü Yavuzyılmaz’dan bilgiler aldı.

5 İLÇEYE GÖNDERİLDİLER

Sirenlerini çalarak 112 Acil Sağlık Hizmeti vermeye başlayan tam donanımlı ambulansların, Germencik 2 No'lu, Söke 4 No'lu, Kuyucak 1 No'lu, Kuşadası 3 No'lu ve Buharkent 1 No'lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları bünyesinde kullanılacağı öğrenildi.