CHP ve İYİ Parti arasındaki Millet İttifakı kapsamında geçtiğimiz günlerde açıklanan Büyükşehir ve 12 ilçede CHP’nin adayları açıklanırken kalan 5 belediyenin de kesin olarak İYİ Parti’ye bırakıldığı garantileşti. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı da, Nazilli, Buharkent, Kuyucak, Köşk ve İncirliova ilçelerinin kesin olarak İYİ Parti’ye bırakıldığını ifade ederken isimleri ise açıklamadı. Önümüzdeki hafta içinde 5 İYİ Parti’li belediye başkan adayının isminin açıklanacağı öğrenilirken İYİ Parti’nin iki belediye daha için baskı kurduğu belirtiliyor.

“5 İLÇE KESİN OLARAK İYİ PARTİ'YE BIRAKILDI”

Olumlu gelişmelerin olduğunu söyleyen Sarı, “Açıklanmayan beş belediye İYİ Parti’ye bırakıldı ve bu 5 belediyede İYİ Parti çatısı altında seçime gideceğiz. Bunun dışında da iki ilçemiz için de görüşmeler ve çalışmalar devam ediyor. Bu konuda da nasıl bir tablo çıkacağı genel merkezlerin inisiyatifinde ortaya çıkacak.  Ama beş ilçe kesin olarak İYİ Parti’ye bırakıldı. Adaylarımız hemen hemen belli oldu sayılır. Önümüzdeki hafta içinde herşey netleşmiş olacak” diye konuştu.

CHP VE İYİ PARTİ ADAYLARI BİRLİKTE TANITILACAK

Aydın’da güzel bir seçim olması temennisinde bulunan Sarı, “Aydın’a yakışır bir biçimde kırıp dökmeden centilmenlik çerçevesinde bir yarış olmasını temenni ediyorum. Siyasi rekabet siyasi düşmanlık değildir sonuçta herkes bu ülkeye hizmet etmek için aday oluyor. Her aday bulunduğu yeri kazanmak isteyecektir ve bizim de amacımız o olacak. Görüşmeleri tamamladıktan sonra ismi açıklanan adaylarımızı önce ilçelerinde tanıtacağız. CHP ile birlikte karar alıp her iki partinin adaylarını birlikte tanıtmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP VE İYİ PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara kaynaklarından sızan bilgilere göre işte ilçe ilçe adayları;

CHP

Aydın Büyükşehir Belediyesi –CHP-Özlem Çerçioğlu Bozdoğan-CHP- Salim Tümer Apaydın Çine-CHP-Enver Salih Dinçer Didim-CHP-Ahmet Deniz Atabay Efeler- CHP-Mehmet Fatih Atay Germencik-CHP-Fuat Öndeş Karacasu-CHP-Mustafa Büyükyapıcı Karpuzlu-CHP-Tuğrul Ozan Koçarlı-CHP-Mutlu Öztürk Kuşadası-CHP-Ömer Günel Sultanhisar-CHP-Osman Yıldırımkaya Söke-CHP-Levent Tuncel Yenipazar-CHP-Yüsran Erden

İYİ PARTİ

Buharkent-İYİ Parti- Yusuf Vural Nazilli-İYİ Parti-Kürşat Engin Özcan Köşk-İYİ Parti- Veli Tuna İncirliova-İYİ Parti- M. Ali Ayrancı Kuyucak-İYİ Parti-Ayhan Küçüksayan