Restorasyon haberinin ardından partililerle birlikte camiyi ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, burada açıklamalarda bulundu. 2018 yılı Ocak ayı içerisinde restorasyon ihalesi yapılacağı bilgisi verilen daha çok bilinen adıyla Çarşı Cami'nin restore edilmesinin ilçe için önemli olduğunu ifade eden Meriç, “1590 yılından beri ayakta olan tarihi bir cami. Tabi yılların getirdiği ihtiyaçları oluyor. Yer yer döküntüler var. Restorasyonla iyi bir hale geleceğine şüphemiz yok” dedi.

KAPSAMLI BİR RESTORASYON BEKLENİYOR

Karacasu için bir kazanç olacağını ifade eden Meriç, “Sayın Vekilimiz Abdurrahman Öz, geçen hafta içinde bizi arayarak Karacasu Çarşı Cami'nin restore edileceği şeklinde müjde verdi. Nasip olursa Ocak ayı içinde ihalesi yapılacak. Kapsamlı bir restorasyon olacak. İlgilerinden dolayı vekilimize teşekkür ediyoruz. Karacasu için büyük kazanç olacak” dedi.

"ZİYARETLERE AÇILMALI"

Çarşı Cami'nin, Türkiye’nin en eski camilerinden biri olduğunu ifade eden Meriç, “Gerçekten boyalar olsun, sıvalar olsun yakışmıyor. Bunların hepsinin elden geçmesi gerekiyor. Tarihi bir camimiz ve Karacasu’nun en çok kullanılan camisi. Turistlere açılabilecek bir yer. Mümkün olsa başka bir cami yapıp burayı ziyaretlere açma düşüncesi geliştirilebilir. Bu kadar eski cami Türkiye’nin sayılı yerlerinde var” ifadelerini kullandı.