Aydın’ın Didim ilçesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilçedeki turizmcilerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Bakan Ersoy’u Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Cumhur İttifakı’nın AK Partili Didim Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı ile il ve ilçe yöneticileri karşıladı.
  Toplantıda ilk konuşan Kamacı, Bakan Ersoy’u ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek,  “Didim’e yapılacak çalışmaları kendisinden dinleyeceğiz. Sayın Bakanımıza ve hükümetimize verdiği destek için şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“3T İLE AYDIN’I KALKINDIRACAĞIZ”

Büyükşehir adayı Savaş ise Bakan Ersoy’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Bundan önceki sayın bakanımızın ziyaretinde bakanımız Kuşadası’nda şu tanımda bulundu. ‘Didim radarımıza girdi’ demişti. Bu toplantıda Didim ile ilgili gelecek dönemde yapılacak çalışmaları duyacak olmamız önemli. Bizim Didim ve Kuşadası var turizm merkezi olarak. Önümüzdeki dönemde sezonu uzatmak adına hem hükümetimizin, hem de yerel yönetim olarak projelerimiz var. Spor, kültür ve termal sahalar yaparak sezonu uzatmak hedefimiz ve gelir düzeyi yüksek turisti buraya çekmek istiyoruz. 2023 yılı için belirlenen 70 milyon turist hedefi doğrultusunda turizmi daha fazla çekmek istiyoruz. İlimizde kayıp yıllar var. Hedeflerimiz büyük, gelişen Türkiye’den daha fazla pay almak istiyoruz. Turizm bölgelerinde altyapısı tamamlamamış bir Aydın’ı Didim ve Kuşadası var. Bizim 3T’miz var. Aydın tarım, turizm ve termal kenti diyoruz. 3’ü de istihdam sağlayan sektörler. Sayın Bakanımıza sorunları konusunda hemen adımlar da atıyoruz. Bu toplantının verimli geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“NİTELİKLİ TURİST ÇEKME HEDEFİMİZ VAR”

İlçedeki 5 yıldızlı bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’ye nitelikli turisti çekme noktasında çalıştıklarını ifade ederek,
“Didim turizmde yeni bir bölge değil eski bölge, geçmişi de var ama maalesef turizmi ileriye götürememiş aynı tarz turizm yapılmış. Bunu değiştirmemiz lazım. Bir bakıma avantaj olmuş çünkü yeni nesil turizm için boş duruyor. Bu bölge için 6 ay önce çalışma başlattık. Yeni turizm anlayışımızda nicelikli turist kadar nitelikli turisti önemsediğimiz, konaklama dışı harcaması yüksek gelir grubu turisti Türkiye’ye çekmeyi hedefliyoruz. Bu tarz yatırımlarının yapılabileceği, müsait olan bir bölge Didim. Kıyıları çok güzel, kumsalları çok güzel, kıyının gerisindeki alanlar da çok güzel. Bunlarla ilgili çalışmayı başlattık. Öncelikli hedefimiz burada 12 ay turizm yapmak. Bununla ilgili golf başta olmak üzere, spor alanları, termal alanlar, bu tarz yerleri hayata geçireceğiz. Didim’in bizim için ayrı bir önemi var. Sadece Didim’i ayağa kaldırmak için gerekli değil, şu anda bazı yanlış turizm projelendirmelerinden dolayı, istenilen verim alınamadı turizm açısından. Bodrum’un da 12 aylık turizme açılması açısından hayati önemi var” dedi.

“TURİZM BÖLGELERİNDE ALTYAPI SORUNLARI GİDERİLECEK”

Bakan Ersoy, turizm bölgelerindeki altyapı sorunlarının giderilmesi noktasında tespitlerin başladığını belirterek, şunları kaydetti: “En önemli konu altyapılar. Biz şu anda turizm bölgelerinde ciddi altyapı yatırımlarını başlattık. Antalya’dan başlattık, yıl sonuna kadar Ege Bölgesi’ndeki altyapı ihtiyaçlarının tespitini tamamlıyoruz. Bakanlık olarak belediyelere ciddi oranlarda katkı veriyoruz. Ve bu altyapı ihalelerini tüm bölgelerde başta turizm bölgeleri olmak üzere, tüm bölgelerde ihaleleri tamamlamayı hedefliyoruz. Böylelikle 2020-2021 sezonuna kadar aşamalı bir şekilde, tüm bölgelerin arıtma sorununu çözmüş olacağız.”
  Konuşmaların ardından Bakan Ersoy, Altınkum’u ziyaret edip ardından Cumhur İttifakı’nın seçim ofisinde partililerle bir araya geldi.

Haber Videosu