Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, gündeme yönelik olarak basın mensuplarına bilgiler aktardı. Atabay, mahalle bazlı toplantıları Efeler Mahallesinde sürdürdüklerini belirterek, “Efeler Mahallesinde pek fazla sorun kalmamış. Muhtarımızın bildirdiği sorunlar, bizde de mevcutmuş. Park, yol, kaldırım ve diğer sorunları yerinde görüp bilgi aldık” dedi.

“AKBÜK’TEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLI İLERLİYOR”

Akbük’teki altyapı çalışmalarını yerinde incelediklerini belirten Atabay, “ASKİ Genel Müdürümüz Erdoğan beyle çalışmaları gezdik. Hızlı ilerliyorlar. Günde 140 metre çalışma yapılıyor. 5 ekip çalışıyordu, onu 6’ya çıkaracaklarını söylediler. Yaz gelmeden Ramada Otel ile Kumkent arasını yapmayı planlıyorlar. Yazın zaten çalışmalar duracak ama böyle giderse beklenen süreden erken bitecek. Biten yerlerde de asfaltlama çalışmasına başlanacak” diye konuştu.

“DİDİM’İN PAYI, DİDİMLİLERİN ELİNDEN ALINDI”

Didim’de sıkça tartışılan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca geçtiğimiz günlerde parsel parsel satılarak toplamda 84 milyon liraya satılan bölgeyle ilgili soruya da yanıt veren Atabay, “O bölge geçmişte yeşil alanmış fakat daha sonra imara açılmış. İmar açık olan yer süreç içerisinde Özelleştirme İdaresi'nce satışa çıkartıldı ve yer parça parça satıldı. Eğer Özelliştirme İdaresi yerine Bakanlık satış yapsaydı, satıştan Didim Belediyesine yüzde 33 pay verilecekti ama şimdi verilemiyor. Yani Didimlilerin hakkı bu şekilde verilmemiş oluyor” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZ BUNU SORGULAMALI”

Didim İlçe SGK Müdürlüğünün yanındaki boş alanın da satışa çıkartıldığını kaydeden Atabay, şunları kaydetti: “Burayı da satacaklar ama satış şekli farklı yapılmış. Yeri alanlardan 2 adet okul yapma sözü almışlar fakat bu okullar Didim’e değil, Çine ve Söke’ye yapılacakmış. Yeri Didim’den satıyorlar, okulu başka ilçelere yaptırıyorlar. Didim’in okula ihtiyacı yok mu? Halkımız da bunu sorgulamalı.”
  Didim’in Hisar Mahallesindeki mübadil evi için ihaleye çıkılıp sözleşmenin yapıldığını dile getiren Başkan Atabay, önümüzdeki süreçte çalışmaların başlayacağını sözlerine ekledi.