Bundan üç yıl önce Alanlı Köyü olarak sosyal medyada kurdukları bir grup ile örgütlenerek Uçurtma Şenliği düzenlemeye başlayan Alanlı Mahallesi sakinleri, gerçekleştirilen şenlik ile hem mahalle dışında olan vatandaşları bir araya getirdi, hem de diğer mahalleler arasındaki kaynaşmayı arttırdı. Genç, yaşlı, kadın, erkek 7’den 70’e herkesin katıldığı şenlikte vatandaşlar güzel hava ve doğanın tadını çıkarıp bir yandan piknik yaptı, bir yandan da uçurtma uçurdu. Müzikler eşliğinde gün boyu eğlenen vatandaşlar, düzenlenen yarışmalarla da stres attı. Alanlı Mahallesi Çamlık Mevkisinde düzenlenen şenlikte gelen konuklara, mahalle sakinlerinin kendi aralarında imece usulü toplamış olduğu parayla yapılan keşkek, aşure ve lokma ikram edildi.

“AMAÇ ALANLILILARI BİR ARAYA GETİRMEK”

Amaçlarının işleri ve görevleri gereği mahallelerinin dışında ve başka illerde bulunan Alanlılıları bir araya getirip kaynaştırmak olduğunu dile getiren şenlik organizatörlerinden Niyazi Sarı, “Alanlılıları bir araya getirip birlik ve beraberliği arttırmak adına bu şenliği 3 yıldır başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Şenliğimizde çuval yarışı, yumurta yarışı, halat çekme, iğne iplik geçirme ve uçurtma yarışı gibi geleneksel köy yarışlarımız oluyor. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller veriyoruz. Bu ödüller başta olmak üzere şenlik kapsamında dağıtılan keşkek, aşure, lokma gibi ikramların paralarını tamamen imece usulü bütün mahalleli olarak topluyoruz” dedi.  

HER SENE KATILIM ARTIYOR

Şenliğin her geçen yıl büyümesinden dolayı çok mutlu odluklarına dikkat çeken Sarı, “Bu etkinliği de sosyal medyada mahallemizin adını verdiğimiz ve yaklaşık 800 kişinin bulunduğu grupta karar alarak başlattık. 3 yıldır bu etkinliğimize devam ediyoruz ve çok güzel de dönüşler aldık. İlk başta yapamayız diyorduk ama biz köyümüze güvendik. İlk yıl 600-700 kişiyle başladık, ikinci yıl bin kişinin üzerinde bir katılım oldu. Bu yıl da bin 500-2 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Bu sayının her yıl giderek katlanacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.     

“İMECE USULÜ DÜZENLEDİK”

Şenliğin bir diğer organizatörü İbrahim Bölükbaşı da bu sene 3’üncüsünü düzenledikleri Uçurtma Şenliği’nin tamamen dostluk, dayanışma, kaynaşma, yardımlaşmadan ibaret olduğunu ifade etti. Amaçlarının bütün Alanlılıları bir araya getirerek tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, “Uçurtma şenliğimizin temel amacı Alanlı Mahallesi’nin dışında yaşayan ve yıllardır köye uğramayan dostlarımızı bir araya getirmek. Komşu köylerle yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için bu uçurtma şenliğini düzenlemiş olduk. Bu şenlikle dışarıda yaşayan Alanlılıların köyleriyle bağlantılarını koparmamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tamamen uçurtma bahane kaynaşma şahane. Bu şenliğimizin önümüzdeki yıllarda daha güzel olacağına inanıyorum. Biz bu şenliği hiçbir siyasiyi araya sokmadan kendi imkanlarımızla imece usulü, il dışı ve yurt dışında bulunan Alanlı sakinlerinin yardımlarını alarak düzenledik. Tertip komitesi olarak çok mutluyuz, hepsine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.