OKUL ARKADAŞI MESUT YILMAZ, YALNIZ BIRAKMADI

Özel yapım Benswissyacht isimli 17 metre uzunluğundaki Hanse 575 modeli yelkenli yat ile denize açılan Kadir Uğur, gezi boyunca kendisine armağan edilen "Sinop Takası" ve Kuşadası’nın bayrağını taşıyacak. 
  Kuştur mevkindeki Pinebay Holiday Resort Oteli'nin iskelesinden yola çıkan Uğur’u, İstanbul Erkek Lisesi'nden arkadaşı eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Sinema sanatçısı Nuri Alço, meclis üyeleri, turizmciler ve kalabalık bir topluluk uğurladı.

"RÜZGARI BOL VE UYGUN OLSUN"

Uğurlama sırasında konuşan Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, okul arkadaşı Uğur'u, böyle bir yolculuğa çıkarken yalnız bırakmak istemediğini söyledi. 
  Kuşadası protokolüne teşekkür eden Yılmaz, "Böyle güzel ama ufak bir tekne ile dünyayı dolaşmak, biraz cesaret ve ustalık ister. Kadir'de herhalde ikisi de var ki, bu işe talip oldu. Yolu açık, rüzgarı bol ve uygun olsun" diye konuştu.

HEDEF 2019 NİSAN'INDA KUŞADASI'NA DÖNMEK

Turizmci Kadir Uğur da, turizmde 50. yılını doldurduğunu, turizm aşkının bitmediğini belirtti. "Önce işim, eşim" dediğini, seyahatte kendisine 2 arkadaşının eşlik edeceğini aktaran Uğur,  ülkenin turizminde geldiği noktaya değindi, Kuşadası’nın tatil cenneti olduğunu ifade etti. 
  En büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Uğur, "Hüzünlüyüm çünkü 2 sene boyunca Türkiye'den uzak kalacağım. Aynı zamanda sevinçliyim çünkü 2 yıl sürecek bir yolculuğa çıkıyorum. Kalacağımız limanlarda Türkiye’yi tanıtacağım. Ayrıca bu yolculuğun hem Türkçe, hem Almanca romanı yazılacak. Hedefimiz 19 Nisan 2019 da Kuşadası'na giriş yapmak" ifadelerini kullandı.