ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"ADINA YAKIŞIR BİR ÜNİVERSİTE OLMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"

Sempozyumda merhum Adnan Menderes'in hayatından kesitlerin olduğu belgesel gösterisinin ardından konuşma yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Göreve ilk başladığımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğümüzde bana, 'Üniversiteyi Adnan Menderes'in adına layık bir hale getir' demişti. Göreve geldiğimiz günden beri Adnan Menderes'in adına yakışır bir üniversite olmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

MENDERES’İN HATIRALARI YAŞATILACAK 

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Adnan Menderes’in milletin içerisinden çıkan bir lider olduğunu belirterek, “Demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’i memleketinde hak ettiği yere oturtmak için ADÜ ile birlikte müze çalışması yürütüyoruz. Adnan Menderes’in Macar mimarlara yaptırdığı Çakırbeyli Mahallesindeki çiftliğindeki evinin rekoksöpsiyonunu yaparak güzel bir müzeyi de Aydın’a yakışır bir şekilde inşa edeceğiz. Bu müzede Adnan Menderes’in hatıralarını yaşatacağız” diye konuştu. 
  Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan ise Adnan Menderes döneminde yaşanan olayları anlattı.

SERGİ AÇILDI 

Konuşmaların ardından Öğretim Görevlisi Esra Çetin şefliğinde ‘Dokuz Dağın Efeleri Aydın Türküleri’ seslendirildi. Sempozyumun ardından Adnan Menderes’in fotoğraflarının ve gazete kupürlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Vali Köşger ve protokol sergiyi gezdi.