Sümer Park'ta Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Metin Yavuz, Nazilli Kaymakamı Vekili ve Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Nazilli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sunay Güler, daire müdürleri, üreticiler, Oda başkanları ve muhtarlar katıldı.

ORGANİK ÜRÜN VURGUSU

Nazilli Halk Eğitim Merkezi'nin Zeybek gösterisiyle başlayan törende konuşan Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Bu yıl organik İncir üretimini vurgulamak adına Nazilli Tarım ve Orman Müdürlüğüyle birlikte tarım yapan köylerdeki üreticileri belirledik. İstedik ki ilk kuru incir töreninde organik ürün olsun. 75 bin ton kuru incir ticaretiyle dünya birincisi olan Türkiye incirinin 40 bin tonu Nazilli’de işlem görmektedir. Başka bir ifadeyle kuru incir ticaretinin yarısından fazlası ilçemizde gerçekleştirilmektedir" ifadelerini kullandı.

"ORGANİK ÜRETİM FAYDA SAĞLAYACAKTIR"

"Türkiye’de organik kuru incir üretimi yaklaşık 15 bin ton kadardır. Nazilli’de yaklaşık 4 bin ton kadar organik kuru incir üretilmektedir" diyen Kırlıoğlu, şunları kaydetti: "Organik kuru incirde kaliteli üretimi artırmak üreticimize fayda sağlayacaktır. Dahası ihracatta beklenen olumlu gelişmeler neticesinde ülkemizin gelirinin artmasında temel teşkil edecektir.” "ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN" AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise, incirin Aydın'ın markası, gururu ve değeri olduğuna işaret etti. Savaş, "İnciri geçmişte yetiştirmesini iyi biliyorduk, şimdi satmasını da biliyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Hedef Aydın'ımızın gururu olan bu güzel ürünümüzün katma değerini artırarak, 75 milyon dolarlık ihracat rakamını daha yukarılara çıkarmak. Biz incirimizin kıymetini biliyoruz, bilmeye de devam edeceğiz. Markamız, önemli bir değerimiz, gururumuz” dedi.

ÜRETİCİLERE BOL KAZANÇ DİLEDİ

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de, üreticilere bol kazançlar diledi. Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah incir sezonumuz Aydın'ımıza iyilikler getirsin, bol kazanç getirsin. Neredeyse sıfır maliyetle Allah'ın bize bahşettiği, iklimin, coğrafyanın, toprağın bize verdiği bir ödül. Jeotermallerle ilgili de kendi mahsulümüzü karalamadan çalışmalarımızı yapmalıyız. İncir Aydın’ın göz bebeği, ihracatımızın en önemli unsuru ve dünyada Aydın’ı şampiyon yapan, ilimizi markalaştıran bir ürün. İnciri hiçbir zaman karalamayalım. Kaliteyi, ihracatı arttıralım. Hep beraber artan geliri de birlikte paylaşalım. Burada huzur içinde, refah içinde yaşamaya devam edelim. Biz bir olursak, beraber olursak, üretmeye devam edersek, kalkınmamızı sürdürebilirsek, bu topraklar üzerinde var olmaya devam ederiz."

İLK İNCİRİ VALİ KÖŞGER SATIN ALDI

Konuşmalardan sonra açık arttırmaya geçildi. Açık arttırma Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu tarafından, 20 liradan başlatıldı. Açık arttırmada Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in 100 lira vermesiyle ilk kuru incir alımı gerçekleşti. Törende organik ürün yetiştiren üreticilere protokol üyeleri tarafından plaket ve çeyrek altın verildi.

Haber Videosu