Ziyarete, AYSO Meclis Başkanı ve ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, Yönetim Kurulu Üyesi Okan Yıldız, Genel Sekreter Kerem Öden ve ASTİM OSB Müdürü Erdem Bilgili katıldı.

AYDIN SANAYİSİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’a çalışmalarında başarılar dileyen AYSO Başkanı Şahin, Aydın’ın sanayi yapısı hakkında bilgi verdi. İstihdamın artması ve işsizliğin azalması için mücadele ettiklerini kaydeden Şahin, sanayicinin talepleri doğrultusunda belirlenen iş kollarında gençlerin mesleki eğitime yönelmelerinin sağlanması şeklinde temel hedefleri olduğunu belirtti. Kadın istihdamını arttırmak ve çalışan kadınlara destek olmak amacıyla birtakım projelere de imza attıklarını vurgulayan Şahin, Aydın’daki mesleki eğitimin  gelişmesi ve daha çok tercih edilir hale dönüşmesi için çalıştıklarını aktardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Aydın’a bir lise yapıldığını da dile getiren Şahin, bu okulun ASTİM OSB yönetimince işletilmesi konusunda okulun devir işlemlerinin yapıldığının altını çizdi.

TOBB MESLEK LİSESİNİ KONUŞTULAR

ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, TOBB tarafından ASTİM OSB içinde yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin faaliyete geçmesi için yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmeler  yaptılar.

“MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERECEĞİZ”

AYSO’ya eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, yeni dönemde özellikle mesleki eğitim konusunda AYSO ve sanayi kuruluşları ile daha fazla ortak çalışmalar ve projeler  yürütmeyi hedeflediklerini belirtti.