Çankır, “Seçmenin verdiği mesajı anladık” dedi. 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, birtakım açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Çankır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce başta olmak üzere partililerine ve Aydınlılara desteklerinden dolayı teşekkür etti. CHP’nin Türkiye genelinde demokrasi dersi verip millet ittifakını kurduğunun altını çizen Çankır, bu beraberliğin bundan sonraki süreçte de devam edeceği mesajını verdi. Aydın’da yaşadıkları oy kaybının nedenini araştıracaklarını dile getiren Çankır, oy kaybının Millet İttifakı içinde yaşandığını söyledi. Çankır, teşekkür ziyaretleri yapacak olan İnce’yi de kucaklamaya hazır olduklarını vurguladı.

“SEÇMENİN MESAJINI İRDELİYORUZ”

CHP’nin Aydın’daki seçim sonuçlarını değerlendiren Çankır, “Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziran seçim sonuçlarına göre 30 bin oy kaybetmiştir. Şapkamızı önümüze koyarak seçmenin bize verdiği mesajı biz irdeliyoruz ve çok iyi okuyoruz. Millet İttifakı Aydın’da Cumhur İttifakı'na karşı yüzde 50 bandında birinci olarak çıktı. Cumhur İttifakı Aydın’da yüzde 40 bandında kaldı. Aydın’da seçimi bu anlamda çok iyi okumak gerekiyor. Bu çalışma ve irdeleme sürecinden sonra ittifak üyelerinin il başkanlarıyla önümüzdeki süreci nasıl değerlendireceğimiz ve nasıl yol alacağımız ile ilgili olarak bir çalışma yapacağız. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Aydın sonuçları için de Muharrem İnce en yakın rakibi Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 6,5 fark atmıştır. Referandum sürecinden bu yana OHAL’in bütün unsurlarını kullanan tek adam rejimini hedefleyen Cumhur İttifakı'nın bütün seçim çalışmalarına rağmen Aydın halkı bu teveccühünü Muharrem İnce’den yana göstermiştir” diye konuştu.

“AK PARTİ YÜZDE 3 ORANINDA OY KAYBETTİ”

AK Parti’nin 25 Haziran sabahından bu yana Aydın’da bir algı yönetmeye çalıştığını öne süren Çankır, “Ben açıkçası matematiği mi bilmiyorlar, yoksa sahte bir zafer ilan etmeye mi çalışıyorlar anlamış değilim. Detaylı bir şekilde incelediğimizde AK Parti’nin yüzde 3 oranında Aydın’da oy kaybettiğini görüyoruz. Buradaki algı yönetimindeki tek sebebin de önümüzde yapılacak olan yerel yönetimler bazında önümüzdeki seçim döneminde bir algı yönetmeye çalıştığını da görüyoruz. Bizim oy kayıplarımız ittifakın içinde oluşmuştur. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi il örgütleri olarak büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyelerini bir araya getirerek bu seçimin bize verdiği mesajı iyi okuyarak 2019 Martı’nda yapılacak olan yerel seçimleri için çalışmalarımızı yapacağız. Yerelde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha da güçlendirmek için hazırlıklarımızı yaptık ve yola çıktık” şeklinde konuştu.

“AYDINLILAR LA FONTAİNE MASALLARINA KANMIYOR”

Aydın’da 12 ilçede AK Parti’nin birinci parti olmasının yerel seçimler için endişe oluşturmadığını da ifade eden Çankır, “Yerel seçimler ile genel seçimler arasında dinamikler farklıdır. Aydın’daki seçmen kitleleri belediyelerimizin yaptığı faaliyetlere karşılık olarak teveccühünü her zaman ortaya koymuştur. Bugün sahada yapılan memnuniyet analizleri de bunu ortaya koymaktadır. Aydın halkı Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlıklarının yaptığı sosyal belediyecilik anlayışından memnundur. Aydın seçmeni merkezi hükümetin Aydın’a ne yapıp yapmadığını çok iyi biliyor ve artık La Fontaine masallarına kanmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine Aydın halkının verdiği destek artarak devam ediyor ve bunu 2019 seçimlerinde de devam ettireceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu