Denetime Didim Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Yüksel Tülübaş, Didim Belediyesi Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Çevre Mühendisi Aslı Kıray, D-Marin Didim Müdür Yardımcısı Ozan Akboyun, D-Marin Didim Teknik Müdürü ve aynı zamanda Marina Mavi Bayrak Sorumlusu Yavuz Hamarat ile Packagers Yat Kaptanı Hasan Mucuk katıldı.

EKSİKSİZ ŞEKİLDE DENETİMİNİ TAMAMLADI

Türkiye'de 2018 yılı itibariyle 459 plaj, 22 marina ve 10 yat mavi bayrak ile ödüllendirilirken, özelikle hem marinalarda, hem de yatlarda mavi bayrak ödülüne dikkat çekmek için bir araya gelindi. Mavi bayrak ödülünün plajlarla birlikte hem marinalara, hem de yatlara verildiği belirtilirken, sahip olduğu özelliklerle Türkiye'de örnek olabilecek olan Packagers Yatı eksiksiz bir şekilde denetimini tamamladı.

BELLİ KRİTERLERLE ÖDÜLE HAK KAZANIYORLAR

Mavi bayrağın, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, can güvenliği ve hizmetler ile ilgili belirlenen kriterleri uygulayan yatlara, bir yıllığına verilen bir çevre ödülü olduğu vurgulandı. Mavi bayrak ödüllü bir marinaya bağlı olan yatlardan, çevre duyarlılığı olan, pis su, sintine ve katı atıklarını düzenli olarak lisanslı toplama tesislerine verdiğini belgeleyen, belirtilen kriterleri yerine getiren, diğer yatlara çevreyi koruma ve bilinçli kullanma konusunda örnek olan ve kriterleri yerine getirenlerin ödüle hak kazandıkları ifade edildi.